26 Şubat 2008 Salı

Yaprak sarma

Dün derin dondurucudaki yapraklarımı bugün sarmayı planlayarak çıkarttım. Kendimce bir iç hazırlayarak, eşiminde beğendiği çok lezzetli sarmalarım oldu :)

Malzemeler:
Yarım kilo salamura yaprak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
3 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı yıkanmış pirinç
Nane, tuz, karabiber

Yapılışı:
Yapraklar ılık suda yavaşça yıkanır. Hafif sıkılarak suyu süzdürülür. Küp doğranmış soğanlar yağda kavrulur. Salçaları eklenerek karıştırılır. Ocaktan alınarak içerisine yıkanmış pirinç, tuz, baharat, rendelenmiş sarımsağı eklenir. Yaprakların içerisine yeteri kadar koyularak sarılır. Üzerini az geçecek kadar kaynatılmış su ilave edilir. Yaprakların üzerine tabak ters çevrilir ve kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun.





5 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

3 yıllık evliyim ve hala annem ve anneannemin yapıp gönderdiği sarmalarla idare ediyorum.çok ayıp bana,en kısa zamanda denemek niyetindeyim.
ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemin'cim teşekkür ederim bence mutlaka dene. Sonuçta bütün sarmaları sardığın zaman kendinle gurur duyuyorsun :)Birde tattırdığın kişiler çok güzel olmuş derse deyme keyfine :)

nilüfer dedi ki...

ne kadar güzel görünüyor bu sarmalar :)sarmayi sarmasi bir iskence ama yemesiii harika :)sevmeyen yoktur herhalde....ellerinize saglikk :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,cok severim.Ellerine saglik.Iyi haftalar