8 Şubat 2008 Cuma

Körili tavuk

Yemeğin resmini dün bloguma ekledim ama ancak tarifini yazabiliyorum. Oğlum öğlen uykusuna yatınca bende soluğu bilgisayarımın başında aldım. Denemenizi tavsiye ederim. "Aklıma birşey gelmiyor, ne yapsam, çok da uğraşmak istemiyorum" derseniz yerinde bir tarif :)
Yanında terayağlı pirinç pilavı tavsiye ederim.

Malzemeler:
6 parça tavuk pirzola
Tepeleme 1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı köri
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
Tuz, Karabiber

Yapılışı:
Tavuk etleri yıkanır, derisi soyulur. Yayvan bir tencerede veya kapaklı bir tavada bütün tavuklar arkalı önlü 5 dakika kadar kızartılır. Üzerine sıcak suda eritilmiş salça gezdirilir. Bir miktar daha sıcak su eklenerek tuzu ve körisi ilave edilir, kapağı kapatılır. Orta ateşte tavuklar pişirilir. Karabiberi serpilerek ocaktan alınır. Afiyet olsun.

2 yorum:

nino dedi ki...

harika olmus ellerine saglik goruntuye bayildimmmmmmmmm

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Nino çok teşekkür ederim :)