10 Şubat 2008 Pazar

Patatesli sarma börek


Bu lezzetli tarifi sevgili Tombuk'un blogunda gördüm. Gerçekten çok lezzetli bir tarif. Yapılacak listemde çok fazla bekletmeden uyguladım, çünkü ben patatesli böreği çok seviyorum :)
Tombuk blogunda çok güzel anlatmış bende kendimce tarifini ekledim.


Malzemeler:
3 yufka
7 adet haşlanmış patates
100 gr. tuzsuz beyaz peynir
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
Üzerine sürmek için 2 yumurta sarısı+1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Haşlanan patatesler güzelce ezilir. İçerisine peynir, margarin, süt, tuz, karabiber ilave edilerek sürülebilir kıvama getirilir. Eğer koyu olduysa bir miktar daha süt ilave edebilirsiniz. İlk yufka tezgaha serilir. 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı su karıştırılır, serdiğimiz yufkanın üzerine bir miktar gezdirilir. Patatesli karışımda sürülerek üzerine ikinci yufka kapatılır. Aynı işlemleri kalan 2 yufkada da uygulayarak rulo haline getirilir. Ortadan ikiye bölünerek 1 gece dolapta bekletilir. Bir parmak kalınlığında kesilerek üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürülür. 200 derece ısıtılmış fırında altı, üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

5 yorum:

Alper Şakir dedi ki...

Eşim yaptığı bu böreklerden bana işyerinde yememiz içinde verdi, burada cümbür cemaat ikindi çayında yedik, herkes çok beğendi, hatta tarifinide çoğaltıp aldılar. Ellerine sağlık Sedacım, sağol varol hayatım

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Hayatım çok teşekkür ederim. Arkadaşlarının beğenmesine de çok sevindim :)Afiyet olsun.

Tombuk dedi ki...

Sedacığım harika olmuş!!!
Fotoğraflar da çok başarılı..Ellerine sağlık :)
Sevgiler :)

Adsız dedi ki...

seda abla en kısa zamanda sana gelmek istiyorum

ellerine sağlık harika görünüyolar

Elif

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Tombuk çok teşekkür ederim. Paylaştığın için...
Sevgiler :)