5 Şubat 2008 Salı

Etli lahana sarması

Uzun zamandır yapmıyordum ama itiraf etmeliyim çok özlemişim :)

Malzemeler:
Küçük boy lahana
400 gr. kıyma
1 Nescafe fincanı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet orta boy soğan
Karabiber, nane, tuz
Üzerine dökmek için 1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:
Lahanalar yaprak yaprak ayrılarak yıkanır. Kaynar suya 4 seferde azar azar atılarak 2-3 dakika haşlanır. Orta damar kısımları çıkarılır. Diğer yandan kıyma, pirinç, salçalar, küçük doğranmış soğan ve baharatlar ilave edilerek yoğrulur. İstenilen büyüklükte lahanalar ikiye bölünerek sarılır. Tencereye dizilerek sıcak suda eritilmiş 1 yemek kaşığı salça gezdirilir. Üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenerek, lahanaların üzerine tabak ters çevrilir. Kapağı kapatılır. Orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: