24 Şubat 2008 Pazar

Tavuk şnitzel

Sıcak yaz günlerinde susamlı ekmeğin içerisine şnitzel, üzerine ketçap, mayonez ve kıvırcık ile süsledikten sonra yanına serin bir içecek alarak, gidebileceğiniz en yeşillik yere oturup, ayakkabılarınızı çıkartıp bu ekmeğin keyfini çıkarabilirsiniz. Genelde herkesin evinde yapılan ama nedense bu aralar benim yapmayı unuttuğum bir tarif :) Hatırlamış olmaktan çok mutluyum...

Yapılışı:
1 bütün tavuk göğsü fileto kestirilir.
Yayvan bir tabağa 2 adet yumurta+bir tutam tuz karıştırılır.
Başka bir kaba bolca galete unu dökülür.
Yine başka bir kaba 2 kaşık un,1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz karıştırılarak koyulur. Fileto kesilmiş tavuk etleri ilk önce una bulanır, fazlası süzdürülür, daha sonra yumurta karışımına bulanır ve en son galete ununa güzelce batırıldıktan sonra orta ateşte arkalı önlü kızartılır. Afiyet olsun.

4 yorum:

ayşegül mutfakta dedi ki...

sedacım iyigeceler..
ben bayılırım şinitsele çıtır çıtır harika olmuşlar eline sağlık öptüm..

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ayşegül'cüm çok teşekkür ederim.
Sevgiler :)

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik nefis gorunuyor

Saliha dedi ki...

seda bıraz rahatsızım ama yınede geldım canım:))tabıı uzun sure gelmememın cezasını cekıyorum okadar guzel seyler yazmıssınkı anlatamam..benım sık sık basvurdugum bır tarıftır bu ellerıne saglık canım benım:))
zeytın yıkamayı bende sevmem bulusun harıka:P