21 Şubat 2008 Perşembe

Bizim orada "Çizleme" derler...

Her yerde farklı isimle bilinir. Kimisi akıtma der, kimisi çizleme... Sabah üşenmedim aklıma geldi, eşim uyandığında sürpriz olsun diye pişirdim. Çok pratik denemenizi tavsiye ederim. Özellikle tuzlulardan peynirle, tatlılardan vişne reçeliyle çok güzel oluyor :)

Yapılışı: 2 yumurta derin bir kabın içerisine kırılır, çırpılır. Üzerine 3 bardak un eklenir. Tuz ve 1 paket kabartma tozu ilave edilir. Tavaya dökülebilecek miktarda su eklenerek çırpılır. Bu ölçülerle 6 parça çıkıyor. 1 çay kaşığı kadar margarin teflon tavada eritilir. Karışım tavaya akıtılarak güzelce döşenir. Arka yüzünü pişirirken de yine margarin eklenir. Afiyet olsun.

12 yorum:

Selma Alkan dedi ki...

GUnaydinn Seda ablacim ellerine saglik sanki pancake'ke biraz benziyor ben cok severim arasina peynir yada tatli birsey hmmmm..Ve ayrica ben sitemi ziyaret edip birde o guzel yorumunu yazdigin icin cok cok tesekkur ederim herzaman beklerim..sabah kahvalsitina geldim nefistii gunun guzel gecer insallah..sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Selma'cım çok tatlısın. Bende bu kadar tatlı yorumun için teşekkür ederim :)

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Seda bizde ne derler diye düşündüm hemen, akıtma derler ama Çizleme çok güzel bir isimmiş ilginç geldi bana :) ellerine sağlık pazar sabahı yapmak lazım
Sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Şimdiden afiyet olsun seda'cım.
Secgiler :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

çok iştah kabartıcı görünüyor.Ben de şimdi tvde derya baykala bakarken kakaolu krep gördüm canım çekti.bir de senin bu çizleme üstüne tuz biber oldu.acilen yapmak gerek.annem de yapardı bize küçükken,bizde de akıtma denir.

dirayet dedi ki...

günlüğünü çok güzel bilgiler harika geçiyordum günlüğünüze uğramış oldum emnekleriniz karşılığı boşa geçmesein diye yorum bıramış oldum hayırlı günler

Adsız dedi ki...

Selam hatun Bugün kahvaltı için senin akıtmadan yapayım dedim,benimkiler valla kömbeye benzedi.Üç adet anca çıktı anlayacağın hamuru fazla dökmüşüm,neyse öyle böyle yedik ama seninkilere benzemedi.Seninkiler çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık gene marifetini konuşturuyorsun yani.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Şerife yorumunu okuyunca üzüldüm emeklerin için :( Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim ama senin ne kadar marifetli olduğunu ben biliyorum. Olsun bu tarifte güzel olmamış olsun :)

Saliha dedi ki...

ehehehe bızım burdada yenı ısmı kreppppp...ne bıcım ısım dimi?çizleme bıle daha sevımlı bence..ben akıtma dıyordum ama bırı bana mayalısına akıtma denır dedı..ee mayalısı akıtma ıse bu ne ?
ama pankek daha kucuk caytabagı buyuklugunde ve daha kalın olur bıldıgım ve uyguladıgım kadarıyla:))
eheheh canım cektı peynırlısını cok severım ve cayla enfes gıder ya:))
sevgılerımle..

tesla dedi ki...

Merhaba,

Biz İsveç'te yaşayan iki öğrenci olarak, sitenizdeki "çizleme" yi yapmayı denedik. Sizinkiler kadar başarılı olmasa da, çok da kötü olmadı. Hatalarımızdan ders aldık, bir sonraki denemede çok daha iyi olacak. Hmm, sonraki sefer sizinkileri bile geçebiliriz. Ha, tabi buralarda malzemeleri bulmak da zor oluyor. Mesela kabartma tozu diye ektiğimiz şeyin kabartma tozu olduğundan emin değiliz. :) :) Ayrıca buranın yumurtaları da bıldırcın yumurtası gibi, ölçüyü tutturmak zor oluyor.

Tarifiniz için çok teşekkürler....

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ömer inşallah daha da güzel olur :) Sizin yaptığınız çok daha zor, ayrı malzemelerle bu tarifi oluşturmak... Umarım iki öğrenci hep güzel şeyler başarırırsınız.

kirazzade dedi ki...

Kardeşimle ben de Sündüs Teyze Böreği deriz buna. Çocukken İlk kez Sündüs Teyze diye birinin evinde yediğimiz için:) Ve bayılırım! Ama hiç annemin yaptığı gibi yapamadım :(