29 Aralık 2007 Cumartesi

Sucuklu yumurtalı ekmek


Bu şahane ekmekleri sevgili eşim hazırladı. Tarif tamamen kendi üretimi. İnce doğranmış sucuklar yağlı tavada biraz pişirildikten sonra maşa ile ters çevrilir ve yumurtaya bulanmış ekmekler üzerlerine hemen konur ve sucukların ekmeğe yapışması için bir kaç saniye bastırılır. Sucuklar ekmeklerin sadece bir yüzlerinde olduğu için arka yüzleri yine yumurtalı ekmek gibi kızartılır. Ocağınızın ateşini çok açmazsanız, pişirme süresi uzar ve böylece ekmeğin yüzeyindeki yumurta tamamen pişer ve çıtır çıtır olur. Çıtır çıtır olması için muhakkak bayat ekmek kullanın, taze ekmekler ile olmuyor. Ben hafta içi bayatlamış ekmeklerimi buzdolabında saklıyorum ve haftasonu benzer şekilde değerlendiriyorum. "Bugün kahvaltı da ne yapsam, bir de önümüz tatil, üstelik bayatlamış ekmeklerim var" derseniz şiddetle tavsiye ediyorum :)) Afiyet olsun.

3 yorum:

Saliha dedi ki...

merhaba seda! benım yengemden yenı ögrendıgım bır tarıf yumurtalı ekmek...geçen 2 hafta hafta sonları yaptım bayıldık:)..eşininde eline saglık..sucuklusunu gormemıstım,ıyıkı ogrendım bende sucuklusunu satarım yengeme:))

etkınlıge katılmanı çok isterim..şimdiden hazırlıklara başla,çok cabuk gelıyor zaman:))

tahta mandalla yaptıgın sandalyeye bayıldım,belkı nasılyaptıgını anltırsın cok hos bır obje:)

daha kolay takıp etmek ıcın senı lınklerıme eklıyorum...yenı yenı arkadaslıklar kuruyorum ne guzel:)
sevgılerımle..hayırlı seneler..

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Merhaba Saliha :))

Artık 2008 yılına girdik umarım herkes için hayırlı bir sene olur. Etkinliğin gerçekten çok şirin katılıcam inşallah.

Tahta mandaldan yaptığım sandalye için,mandalların orta demirlerini çıkarman lazım. Birbirine ters yapıştırdığında çok şık bir tahta oluyor. Bali ile veya tutkalla yapabilirsin. Sabırlı olmak lazım. Yapıştırırken güzel tutması için ara ara bekletmek gerekiyor.Alt ayaklarından başlanıyor. Önümüzdeki günlerde bir tane daha yapıcam o zaman aşama aşama fotoğraflarını çekerim.
Bende seni linklerime ekledim. Tanıştığıma çok memnun oldum.

Sevgiler

Unknown dedi ki...

bence iyi olmuş