14 Aralık 2009 Pazartesi

Dana Haşlama...


Bir müzik çalar kulağında, sakin sessiz. Dinlenmenin bir nevi yollarından birisidir hafif bir müzik dinlemek, bende şu an aynen bunu yapıyorum. Eskileri çok karalardım birşeyler, çok duygulu anlarım da ya da üzüldüğüm zamanlarda yazardım, yazardım sonra atar giderdim yazdıklarımı. Oğlumu ilk kucağıma aldığımda da bir dörtlük çıkıvermişti birden. Kucağımdaki ilk fotoğrafına da kondurmuştum bu dörtlüğümü. Severim yazmayı, severdim... Çok güzel olmasa da anlatırdım kendimi, hissettiklerimi. Biraz doğaya aşıktım, zaten yazımın biryerlerinde gösterirdi güzel güneşini ya da yağmurunu.
Şimdi oldumu dana haşlamanın altında böyle bir yazı bilemiyorum ama bugün bu telden çalayım dedim, bir terazi burcu olan beni, slow bir müzikle ancak bu anlatabilirdi.
Yaa şimdi kim açtı bu müziği :) sadede gelelim :)
Malzemeler:
Yarım kilo dana haşlamalık et ( kuzu incik veya tavuk incik de tercih edilebilir)
2 orta boy soğan
Yarım limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 patates
2 havuç
Tuz, karabiber
Yapılışı: Etin üzerine çıkacak kadar su eklenir, kabukları soyulmuş soğanlar bütün halde etlere ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. Başka bir tencerede tereyağ eritilir, temizlenmiş ve uzunlamasına doğranmış havuçlar sotelenir, 1 çorba kaşığı un ilave edilerek bir iki çevrilir. Haşlanmış etler suyu ile birlikte bu karışıma ilave edilir. Patateslerde havuçların büyüklüğünde doğranarak tuzu karabiberi ile birlikte yemeğe dahil edilir. Limonu eklenir. Havuçlar ve patateslerde pişince maydonoz ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

12 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

bence gayet yakışmış canım şarkı sözleri:)))

Ellerine sağlık sunum süper:))

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Seda'cım iyi ki yazmışsın, bir ortak noktamız olduğunu öğrendim; ben de eskiden pek de iyi hissetmediğim zamanlarda yazardım.. Sonradan atmak üzere :) İnsan öyle rahatlıyor ki, sonradan dönüp okuduğunda nasıl hissettiğini neler düşündüğünü tüm ayrıntılarıyla hatırlıyorsun..
Dana haşlama çok güzel, ellerine sağlık.. Afiyet olsun..

aleyna dedi ki...

sedacım ellerine sağlık.yazmak terapi gibi geliyor insana.helede yıllar sonra bunları okuyunca dahada hoş oluyor insan.

Unknown dedi ki...

Seda'cım çok severim bu sağlık dolu
lezzeti ellerine sağlık.Çok özletme
kendini kocaman öpüyorum...

Limonlu Kek dedi ki...

Yaa ne güzel gidiyordu, anlatıyordun kendini anacım, neredeyse seni yazarken gözümün önünde hayal ettim, sonra arkasından dana haşlama:) Tamam o da güzel de, senin yazıların daha da bir güzel, seni çok öpüyorum canım. Yazılarında di'li geçmiş zaman olmasın, yine yaz...

Saliha dedi ki...

dana haslama bızım evde olmazsa olmazlardandı sedacım annecıgım sık yapardı bence cokda besleyıcı:)
ya bazen dıyorumkı tanımadıgım yuzunu gormedıgım ınsanlarla duygularım nasıl bu kadar bagdaşr:)evet sedacım senın ve bıkac arkadasımın yazdıkları bazen sankı benı anlatıyor ya 1-2 saat öncesı dusundugum yada yasadıgım bır olay bakıyorum blogcu arkadasım yazmıs:)bu kadar yani:) benım toplamda 10 yıllık günlüklerim durur:)bazen açar okurumda eskı duygularıma sımdıkı halıme bakar şaşar kalırım:):)

sevgı ve muhabbetle..

pembecikolata dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık...Çok besleyici, eve gittiğimde bu yemeği hazır bulsam bu akşam süper olurdu:):):)

Esradan dedi ki...

ellerinize sağlık,afiyet olssun.hayal ettiğiniz güzelliklere uyanmanızı dilerim,sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
yeni yılın kutlu olsun.
Sağlık , mutluluk ve neşe getirsin.
Tüm dileklerin olsun.
Sevgiyle kal.

birsence dedi ki...

Evinizden pasta,börek,çöreğin eksik olmadığı,kalbinizin tatlı anılarla dolacağı,sağlığınızın tam kıvamında olduğu,cebinizin tıkır tıkır para kaynadığı,neşenizin kulak memesi yumuşaklığında olduğu ,birseninmutfagi.com 'u ziyaret etmediğiniz bir gününüzün bile geçmediği bir yıl diliyorum....

Afiyetle kalın Birsence'de kalın...

Limonlu Kek dedi ki...

Canım Sedacığım, tüm yılların en güzeli umarım bu yıl olur. Mutluluk, sağlık ve dopdolu geçecek güzel bir yıl diliyorum. İyi senelerrrr :) Tatlı oğluşunu da çok öpüyorum, sevgiler...

Unknown dedi ki...

Bulutsuz gökyüzü senin olsun demiştim; ümitlerin solmasın, tükenmesin diye. Yeni yılda hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğiyle..Mutlu Yıllar...