18 Şubat 2009 Çarşamba

Beşamel Soslu Kabak...

Dün artık değişik birşeyler yapmalıyım, soğuk ama hava da güneşli, içim cıvıl cıvıl derken, karşı komşumun tavsiyesiyle bu yemek çıktı ortaya. Sonuçta eşimin yemekten bir türlü kalkamadığı bu lezzetli fırın yemeği oluşuverdi.


Üç ocağımı birden bu yemek için yaktım ve hemencecik oluverdi :)
1. ocakta,4 kabağı uzunlamasına keserek tuzladım ve kızarttım.
2.ocakta, 2 kaşık margarinde, 2 kaşık unu kavurdum ve 2 bardak süt katarak, karıştıra karıştıra beşamel sos yaptım. Tuz ve karabiberini attım.
3.ocakta, 250 gr.kıymayı 1 soğanla kavurdum. Üzerine 1 kaşık domates salçası, 1 bardak sıcak su ve yine tuz, karabiber ve pulbiber katarak sulu kıvamda olacak şekilde pişirdim.
En son borcama kızarttığım kabakların yarısını döşedim. Üzerine kıyma sosun yarısını ve beşamel sosun yarısını döşedim. 2. kata da yine aynı şekilde kabak, kıyma sos ve beşameli döşeyip, kaşar rendeledim ve üzeri kızarana kadar fırına verdim. Yazıldığı kadar uzun sürmüyor :) Afiyet olsun.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ne mutlu bana bugün iki kere yorum yazdım sana.Ellerine sağlık çok leziz olmuş bende olsam tepsiyi bitirmeden kalkmazdım afiyet olsun.Kocaman sevgiler,öptüm...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Sedacığım misss!!! ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.sevgilerimle...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

bunu ben de denemek istiyorum ne zamandır.fırında kabak,gerçi biz de kabak hep sevilerek yeniyor ama arada şöyle beşamelli şeyler hiç fena olmuyor.ellerine sağlık

MMO dedi ki...

Sedacığım,
Çok lezzetli görünüyor. Şahane olmuş yahu! Ellerine sağlık.
Ben en iyisi kabak alayım bugün. :P
Sevgiler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Nefis görünüyor, hele de beşamel sos nasıl da güzel kaplamış kabakları.. Ellerine sağlık Seda'cım..

Adsız dedi ki...

beşamel soslu kabak tarifi ararken rastladım blogunuza.Çok leziz tarifler var ellerinize sağlık.Kabakları ben hep haşlayarak yapardım.Kızartılmış olarak ilk defa duydum denemek istedim.Bol yağda mı kızartıyorsunuz yoksa birkaç kaşık yağda mı?

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Merhabalar
Ben kabakları çok az yağda kızartıyorum. Şerit şerit kestiğim için de hızlı bir şekilde kızarıyorlar. Afiyetler olsun. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim :)