Harika bir puf böreği bu. Gerçekten içi puf puf :) Ben kıymalı ve peynirlisini denedim. İkiside çok lezzetli oldu.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi;
400 gr. kıyma
Yarım demet maydonoz
1 adet orta boy soğan
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Ilık sütün içerisine, kuru maya ve şeker eklenip karıştırılır. Kabarması beklenir, daha sonra bütün malzemeler ilave edilerek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Diğer tarafta soğan küçük doğranarak az yağda kavrulur. Kıymayı ekleyip kavurduktan sonra tuzu, baharatı, minik doğranmış maydonozu atılır ve soğumaya bırakılır. Hamurdan küçük parçalar koparılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır ve yemek kaşığı kadar iç malzeme koyularak üçgen kapatılır. Tırtıklı uçlu kesici ile düzeltilir. Kızgın bol yağda kızartılır. Afiyet olsun. (Kızarma işlemi hemen oluyor, kontrollü olmakta fayda var )
www.sedaningunlugu.com
9 Mart 2008 Pazar
Puf böreği
Etiketler: Çay saati, Hamur işleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
hım nefis görünüyor ve de çok kolay gibi..denemek isterim.slmlar.
ben rejim yapmaya calisirken olmadi simdi bu puf böregi :)hazir 500 gr vermisken sabaha yapayim barii :))ellerine saglik cook güzel görünüyorlar..ben cok severim puf böregini..gerci sevmedigim bisey yok göbegimden belli :)))
Ay ne güzel börekler.Eline sağlık.
Nilüfer'cim çok teşekkürler. Bunlar kilo yapmayan puflar dersem inanırmısın :)
Fulya'cım teşekkürler :)
Peynirlisi tam benlik ellerine sağlı Sedacığım çiğöreğe benzemiş
canım ya gercekten harika olmuş ellerine sağlık
Nasıl canım çekti kızartma işi biraz bana zahmetli görünsede sanırım bu güzel puf börekler için değer ellerine sağlık canım...
Seda'cım teşekkürler.
Ayşe'cim teşekkür ederim.
Zerrin gerçekten çok pratik oluyor. Özellikle pişme esnasında hızlı olmak gerekiyor:)
Sedacım,
Çok güzel olmuş börekler..Hele kıymalısına bayılırım. :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler :)
Yorum Gönder