25 Mart 2008 Salı

Kremalı sebze çorbası

Evde eşim ve oğlum için faydalı şeyler yapmaya çalışıyorum. En azından yararlı bir şeyler pişirip, gönlümü rahatlatıyorum. Gelişmekte olan bir çocuğum olunca da, bu iş benim üzerime en büyük vazife oluyor. Yine bir çorba tarifim var bugün. Lezzetli ve besleyici :)

Malzemeler:
1 adet soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
Küçük boy brokoli ( çiçek çiçek ayrılmış, ikiye kesilmiş)
1 adet kereviz
100 gr'lık kutu krema
2 çorba kaşığı un
8 su bardağı su
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Soğan küp doğranır, sıvıyağda kavrulur. Küçük parçalara ayrılmış havuç, patates, kereviz ilave edilerek 1-2 dakika beraber çevrilir. Un ilave edilir, karıştırılarak sıcak suyu eklenir. Sebzeler yumuşamaya başlayınca brokoliler ilave edilir. Bütün sebzeler pişince blender yapılır. Krema, tuz ve karabiber eklenerek bir taşım kaynatılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
www.sedanigunlugu.com

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam hatun.Senin bu tarifler en çokda benim işime yarıyordur herhalde,özelliklede çorba tarifleri hiç tereddüt etmeden,sonucundan emin olarak ve içime sinerek büyük bir keyifle yapıyorum.Şu an mutfağımda senin un çorbası var,bitsin mutlaka kremalı sebze çorbanı yapacağım.Ellerine sağlık Arkadaşım SEVGİLER...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

mis gibi olmuş ellerine sağlık sedacım.anne olmak kolay değil,elimizden gelse suya bile birşeyler katıcaz faydalı hale getirmek için.kremalı denemedim ben hiç sebze çorbasını.oğlun bu şekliyle daha çok seviyor olsa gerek.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Şerife'cim çok güzel yorumlar yazıyorsun teşekkür ederim. Ben blogumu paylaşmak için açtım. Bu amacıma ulaşmak beni mutlu ediyor.
Sevgiler
Yasemin'cim dediğin gibi gerçekten faydalı olması için herşeyi yapıyoruz. Oğlum kremalı ve yoğurtlu çorbaları daha güzel içiyor. Yaşı küçük ama bebekliğinden beri ağız tadını bilen bir çocuktu :)

Ayse Pamuk dedi ki...

oh oh nereye uğrasam çorbalar bende yarın üşenmeyip yapayım bari ellerine sağlıkkk

emineninemekleri dedi ki...

Merhaba Seda
Kurutulmus patlicana bayildim adeta nefissssssssssss. Ama corbanisda sicacik misssssss gibi. Ellerine emegine saglik canim.

KOcaman öpüyorummmmmmmmmmmm
Emos

Fulya dedi ki...

Ellerine sağlık.Mis gibisağlıklı bir çorba.Enfes bir renk ve görüntü.

Unknown dedi ki...

Sedacım bol sebzeli sağlıklı bir çorba olmuş ellerine sağlık canımcım...

ayşegül dedi ki...

merhaba sedacım...
yine çok güzel bir tarif eklemişsin sitene.Tabiki ben de hemen yapıcam bu tarifi.Eminimki çok güzel olucak.Yalnız Kerevizim yok onun yerine 2 adet patates koysam olur dimi canım.seni çok öpüyorum oğlunuda tabi......

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yorum yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim :)

Ayşegül'cüm kereviz olmazsa tabi olur. Onun yerine birşey koymana gerek yok. Evde hangi sebzeler varsa ekleyebilirsin. Patates sayısını arttırmana gerek yok. Su miktarını kendine azaltabilirsin canım.
Çok öpüyorum :)

esra dedi ki...

çok lezzetli bir tarif hem besleyici çocuklarım için yaptım çok beğendiler teşekkür ederim..