8 Haziran 2017 Perşembe

Yoğurt Tatlısı...

Dün aklıma düştü yoğurt tatlısı. İftara yetişir diyerek pişirdim, şerbetledim. Çok leziz, şekeri tadı yerinde bir tatlı oldu. Sizlere de bereketli bir tatlı önerisi olsun:) Hayırlı iftarlar cümleten...

Malzemeler:
3 yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı irmik
1,5 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı: İlk olarak şerbet hazırlanır. Şeker ve su kaynatılır yoğunlaşmaya başlayınca limon suyu eklenir ve altı kapatılarak soğumaya bırakılır. ( Şerbet soğuk olması gerekiyor)
.
Diğer taraftan yumurta ve şeker çırpılır. Yoğurt, sıvıyağ eklenir. İrmik, un, k.tozu,vanilya üzerine elenir ve en son portakal kabuğu ilave edilir. Yağlanmış orta boy borcama döşenir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür. üzeri tepsiyle kapatılır. çekmesi beklenir. (Bütün şerbeti çekiyor ve fazla gelmiyor) Soguduktan sonra servis yapılır. Afiyetler olsun...

Kaynak : misssgibi.com

Hiç yorum yok: