16 Nisan 2013 Salı

Muhallebili Kadayıf...

 
Sevdiğim tatlılardan birisidir. Kadayıfları kavurma işi biraz uzun olsa da uğraşmaya değer bir tatlı. Çok defa yapmama rağmen bloğumda bulamadım, sizlere ve bana hatırlatma olsun.
Sağlıcakla kalın...
 
 
 
Malzemeler:
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
 
Kadayıfı için;
300 gr. tel kadayıf
1 su bardağı kıyılmış ceviz
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
 
 
Yapılışı: Kadayıfları derin dondurucuda 2 saat bekletebilir veya fırında hafif kuruyana kadar bekletebilirsiniz. Daha sonra kolaylıkla kırılacaklardır. Genişçe bir tavada tereyağ eritilir, kadayıflar ve şeker ilave edilir. Orta ateşte pembeleşmeye başlayınca cevizleri ilave edilir. Her tarafı eşit kızarınca ocaktan alınır. Diğer tarafta muhallebi için vanilya ve kremşanti hariç bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirilerek ocağın altı kapatılır. vanilyası ilave edilir.2-3 dakika ara ara karıştırılır ve toz kremşanti ilave edilir. Mikserle veya çırpıcıyla güzelce yedirilir. Büyükçe bir borcama kadayıfların yarısı döşenir, üzerine muhallebi gezdirilir. Kalan kadayıfta üzerine gezdirilerek soğumaya bırakılır. Afiyet olsun...
 
 
 

4 yorum:

ilhan dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Ben tembel biri olarak hem kadayıf hem de muhallebiyi hazır alıp yapmıştım ama tab ki sizin yaptığınıza benzemez. Görüntü bile farklı. Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Canım bizde bayılırız ellerine sağlık
sevgiler...

berlinden asli dedi ki...

Çok güzel ellerinize sağlık.

Kiremithanem dedi ki...

Bayilirim..ellerinize saglik!