12 Mart 2012 Pazartesi

Elmalı, Bademli Kurabiye...


Çayın yanına atıştırmalık kurabiyeler hazırladım. Elmalı kurabiyeyi daha önceleride yapmıştım ama hamuruna yoğurt eklemiyordum. Aysun arkadaşım sağolsun yoğurt eklememi tavsiye edince yumuşak kıvamda kurabiyelerim oldu. Teşekkürler Aysun'um :))
.
.
.
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur olacak)
İç malzemesi:
4 elma ( 2 elma yeterli gelmediği için yarısını bademli yaptım)
1 çay kaşığı tarçın
İsteğe bağlı ceviz
Yapılışı:
Yukarıdaki malzemeler kıvama uygun hazırlanır. Diğer tarafta elmelar kabukları soyularak rendelenir. Tavaya alınarak pişirilir. Yumuşayan elmalara tarçın eklenerek soğumaya bırakılır.
Cevizden biraz büyük parçalar koparılarak elimizde açılır, malzemesi konularak dilediğiniz şekilde kapatılır. 175 derece ısıtılmış fırında altı üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.

8 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmm kurabiyeler nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Bende yoğurt deneyim bi daha ki sefere. Sevgiler...

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık kurabiyeler harika olmuş çok severim.Mutlu haf
talar öpüyorum.

suezgecmutfakta dedi ki...

Cok sirin gözüküyor.

aylin dedi ki...

ne güzeldir bunlar.
ellerine sağlık.

zeymuran dedi ki...

ellerıne sağlık canım cok guzel olmus hem elmalı hem bademlı

Adsız dedi ki...

bir şey degil arkadaşım seninde ellerine saglık bademliside güzel olmuş Aysun

Binbirçeşni dedi ki...

ben bu tarifi cok sevdım seda..ellerıne saglık not alındı :)