Çayın yanına atıştırmalık kurabiyeler hazırladım. Elmalı kurabiyeyi daha önceleride yapmıştım ama hamuruna yoğurt eklemiyordum. Aysun arkadaşım sağolsun yoğurt eklememi tavsiye edince yumuşak kıvamda kurabiyelerim oldu. Teşekkürler Aysun'um :))
.
.
.
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur olacak)
İç malzemesi:
4 elma ( 2 elma yeterli gelmediği için yarısını bademli yaptım)
1 çay kaşığı tarçın
İsteğe bağlı ceviz
Yapılışı:
Yukarıdaki malzemeler kıvama uygun hazırlanır. Diğer tarafta elmelar kabukları soyularak rendelenir. Tavaya alınarak pişirilir. Yumuşayan elmalara tarçın eklenerek soğumaya bırakılır.
Cevizden biraz büyük parçalar koparılarak elimizde açılır, malzemesi konularak dilediğiniz şekilde kapatılır. 175 derece ısıtılmış fırında altı üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
9 yorum:
ellerine sağlık çok güzel olmuşlar
Mmm kurabiyeler nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Bende yoğurt deneyim bi daha ki sefere. Sevgiler...
Canım ellerine sağlık kurabiyeler harika olmuş çok severim.Mutlu haf
talar öpüyorum.
Cok sirin gözüküyor.
ne güzeldir bunlar.
ellerine sağlık.
ellerıne sağlık canım cok guzel olmus hem elmalı hem bademlı
bir şey degil arkadaşım seninde ellerine saglık bademliside güzel olmuş Aysun
ben bu tarifi cok sevdım seda..ellerıne saglık not alındı :)
Ne kadar çok tarif olsada yapacağım şeylerde ilk senin sayfana bakıyorum.modasi geçmeyen bir lezzet ve bu tarif çok güzel tutuyor.elmali 🍪.tavagida var servis çok güzel olacak.ellerine sağlık canım😘
Yorum Gönder