Evet çok pratik bir pizza tarifi. Dolapta uygun malzemeler bulunduğunda yapılan ve kimsenin hayır diyemiyeceği bir lezzet. Acil açlık durumlarında veya çıtır çıtır bir pizza canınız çektiğinde milföyden yapmanızı tavsiye ederim. Salam ve baton sucuk içinde kendiniz doğramaktan ziyade marketten ince dilimlenmiş olarak alırsanız hem pizzanın her yerine dağıtma şansı yakalar, hem de fazla kullanmaktan tasarruf edersiniz :)
Yapılışına gelince, yukarıda gördüğünüz tepsi boyu için 9 tane milföy 3'er, 3'er alt alta birbirinin hafif üzerine gelecek şekilde dizilir. Hafif unlayarak merdane ile inceltilir, tepsinizin boyuna göre milföy sayısını sizler azaltabilirsiniz. Yağlanmış tepsiye döşeyip üzerine 1 kaşık ketçap, 1 kaşık salça, zeytinyağ ve kekik karışımını sürülür. Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar serpilir, dolabınızda ne malzemeniz varsa dilediğiniz gibi dizebilirsiniz. Benim pizzamda salam, sucuk, zeytin, kırmızı biber, konserve mısır kullandım. Baharat olarak da fesleğen, kekik, hafif pulbiber ilave edebilirsiniz. En üzerine yine rende kaşar gezdirilerek 200 derece ısıtılmış fırında altı, üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
7 yorum:
Degisik bir piza ellerinize saglik ellerineze saglik afiyetler olsun cok nefis görünüyor.
geçenlerde bende ekmek üzerinde yaptım tamam milföy ile de deneyeceğim.ellerine sağlık.
pizza olsun da ne çeşit olursa olsun asla hayır demem ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım
sevgiler...
ellerine sağlık sedacım..nefis görünüyor..sevgiler çok öptümm:))
o pizzayı o ellerle mi yaptın sen yerim o elleri ben.Allah sağlık versin de hep bişeyler yapsın o güzel eller...Canım arkadaşım seni çoook seviyorumm...
Yorumlarınızın hepsi birbirinden güzel hepinize teşekkür ederim.
Sevgiler...
Bence de güzel olmuştur. Ellerine sağlık arkadaşım. Pizza olsunda ne olursa olsun. Sayende bizim evde pizza fazla pişmeye başladı bu aralar. Bunuda denemeliyim mutlaka. Cemile Ergül
Yorum Gönder