14 Şubat 2012 Salı

Milföy Hamurunda Pizza...

Evet çok pratik bir pizza tarifi. Dolapta uygun malzemeler bulunduğunda yapılan ve kimsenin hayır diyemiyeceği bir lezzet. Acil açlık durumlarında veya çıtır çıtır bir pizza canınız çektiğinde milföyden yapmanızı tavsiye ederim. Salam ve baton sucuk içinde kendiniz doğramaktan ziyade marketten ince dilimlenmiş olarak alırsanız hem pizzanın her yerine dağıtma şansı yakalar, hem de fazla kullanmaktan tasarruf edersiniz :)
Yapılışına gelince, yukarıda gördüğünüz tepsi boyu için 9 tane milföy 3'er, 3'er alt alta birbirinin hafif üzerine gelecek şekilde dizilir. Hafif unlayarak merdane ile inceltilir, tepsinizin boyuna göre milföy sayısını sizler azaltabilirsiniz. Yağlanmış tepsiye döşeyip üzerine 1 kaşık ketçap, 1 kaşık salça, zeytinyağ ve kekik karışımını sürülür. Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar serpilir, dolabınızda ne malzemeniz varsa dilediğiniz gibi dizebilirsiniz. Benim pizzamda salam, sucuk, zeytin, kırmızı biber, konserve mısır kullandım. Baharat olarak da fesleğen, kekik, hafif pulbiber ilave edebilirsiniz. En üzerine yine rende kaşar gezdirilerek 200 derece ısıtılmış fırında altı, üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


7 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Degisik bir piza ellerinize saglik ellerineze saglik afiyetler olsun cok nefis görünüyor.

Mutfak Havlusu dedi ki...

geçenlerde bende ekmek üzerinde yaptım tamam milföy ile de deneyeceğim.ellerine sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...

pizza olsun da ne çeşit olursa olsun asla hayır demem ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım
sevgiler...

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık sedacım..nefis görünüyor..sevgiler çok öptümm:))

patates ağacı dedi ki...

o pizzayı o ellerle mi yaptın sen yerim o elleri ben.Allah sağlık versin de hep bişeyler yapsın o güzel eller...Canım arkadaşım seni çoook seviyorumm...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yorumlarınızın hepsi birbirinden güzel hepinize teşekkür ederim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bence de güzel olmuştur. Ellerine sağlık arkadaşım. Pizza olsunda ne olursa olsun. Sayende bizim evde pizza fazla pişmeye başladı bu aralar. Bunuda denemeliyim mutlaka. Cemile Ergül