18 Aralık 2011 Pazar

Fırında Tavuk Pirzola ve Kremalı Patates...

Yine bir pazar akşamı, hafta sonu hızla geçip gitti. Benim için bu 2 gün hareketli ve bir o kadar da keyifli idi. Aylardan sonra fırsat bulup blog buluşmasına dahil oldum. Çok şirin bir mekanda bruncha davet edildik. Bugün neler yaptığımı bir daha ki yazımda resimlerle anlatacağım. Eve geldiğimizde acıkmış olan miğdelerimizi doyurmak için bu menüyü tasarladım. Hepimizin bildiği ve çoğumuzun sevdiği patates ve tavuğun birleşimi...
Fırında 200 derecede yukarıda ki resmin üzerine ilaveten 1 kutu krema döktüm, 30 dakika kadar pişirerek (patatesler yumuşayana kadar) üzerine kaşar rendesi gezdirdim. Üzeri kızarana kadar tekrar fırınladım.


Diğer tarafta benim işime çok yarayan, fırınımın temiz kalmasına yardımcı, elektrikli ızgarayı kesinlikle tavsiye ediyorum. Özellikle üzerinde kapak olması gerekiyor. İçeride buharı kaldığı için hem daha çabuk pişiyor hem de çok su kaybetmediğinden lezzeti daha da güzelleşiyor.
Yine bu tavukların harcı için; Zeytinyağı, Tuz, Karabiber, Pulbiber, Kimyon, 1 kaşık salça, Kekik kullandım. Tavuk etleri ile karıştırarak yukarıda ki makinemde 150 ayarına getirip 35-40 dakika kadar pişirdim. Fırında yapılacaksa 170 derecede yine aynı dakikalarda pişirilerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elektrikli ızgaramın markasını soran arkadaşlarım oldu. Ben Kenwood kullanıyorum. Özellikle köftelerimi bununla pişiriyorum. Mangal tadında oluyor. Kapaklı olması en önemli özelliği.

10 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

SEDACIM TABAKTAKİLER İNANILMAZ İŞTAH AÇICI...ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM..HAFTASONUN GÜZEL GEÇMESİNE SEVİNDİM..ÖPÜYORUM ÇOKK...

Şirince Tatlar dedi ki...

Ben de böyle tüketmeyi çok severim tavuğu, hem pratik hem lezzetli kremalı patets yerine püresini yaparım fırınlarım, o da güzel olur eline sağlık canım:)

kirazzade dedi ki...

ızgaranın markasını öğrenebilir miyim acaba? tavukları da çok güzel pişirmiş. ne zamandır öyle bir elektrikli ızgara düşünüyorduk biz de.

kirazzade dedi ki...

ilgin için teşekkür ederim. fakat internette bulamadım bu ürünü. eski bir model mi? nereden aldın?

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Kirazzade ben bu makinemi geçen sene Koçtaştan aldım. Şimdilerde koçtaşa gittiğimde görmüyorum ama muhakkak satış noktaları vardır. Bulamazsan da sana tavsiyem, ısı ayarı olan ve de kapağı olan bir makine tercih etmen.

Unknown dedi ki...

Canım benim ızgaran gerçekten harika edinmek lazım:)))Ellerine sağlık taba
ğı alıp gitmek geldi içimden öpüyorum.

Adsız dedi ki...

sedacım çok güzel görünüyor eline saglık ama ben makbule istiyorum ne zaman yapıyoruz öptüm.aysun

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Bak o benim de aklımda Aysun. İnşallah en yakın zamanda :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

canım ellerine sağlık..
çok sevgiler.

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Merhabalar :) Çocuklar gibi benim de en sevdiğim menü bu. Ellerinize sağlık..