11 Aralık 2011 Pazar

Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması Ve Kırmızı Biber Salatası...


Aysun arkadaşım Trabzon'lu olduğu için kara lahana evlerinde çok sık tüketiliyor. Bende bir Sinop'lu olarak kara lahanaya aşinalığım mevcut, kendilerini çok da severim. Üzüm yaprağı ile yapılan zeytinyağlı dolmayı birde aynı şekilde kara lahanadan denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
2 bağ kara lahana
3 adet soğan
1,5 su bardağı pirinç
1, 5 tatlı kaşığı nane
1, 5 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Kuş üzümü ve fıstık ( isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber


Soğanları yemeklik doğrayın, sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. 1 su bardağı sıcak su ekleyerek, suyunu çekene kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Lahanaların sap kısımlarını kopararak geniş bir tencerede sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Lahanaları kevgir yardımıyla çıkarıp soğuk suya atın, süzgeç yardımıyla suyunu süzdürerek lahanaları sarın. Sarılmış lahanalara sıcak su ekleyip üzerine zeytinyağı gezdirerek pişmeye bırakın. Afiyet olsun.



5-6 tane közlenmiş kırmızı biberi, 6-7 yemek kaşığı süzme yoğurt, tuz, 1-2 çorba kaşığı mayonez
ile karıştırıp çay saatlerinde servise sunabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Karalahanın tadına alışan normal yaprak sarmasını pek sevmez. Benim ablamda bütün sarmalarını kara lahanayla yapar, parmaklarınıda yersin. Valla şu an çok açım olsa da yesem. Sedaaa aç kapıyı sana geliyorum. Cemile