26 Nisan 2010 Pazartesi

Aslı'nın Kolay Profiterolü...


Aslı'da tarifini ilk gördüğüm anda çok ilgimi çekmişti. Pazar sabahı herkes uyurken hemencecik yapıp dolaba kaldırdım. Gerçekten lezzeti profiterolü çok andırıyor. Ben ve ev halkı tarife onay verince bloguma girmeye hak kazanarak bundan sonra uygulanacaklar listesine girdi. Bu güzel tarif için arkadaşıma teşekkür ederim.
Hafta sonu tatilinden çıkınca her Pazartesi günü gibi bende de hafif hafif sendromlar başlıyor. Evde olmak bu günlere anlam kazandırma işini değiştirmiyor :) benim adıma. Güneşin ısıtması evin aydınlık olması şu pazartesi günlerini güzelleştiriyor en azından. Bizde park mevsimi başladı. Salıncaklar, kayaklar için değil de daha çok karıncalar, toprak, çiçekle ilgilenen oğlum, gelecek hakkında ki mesleğini bana çok düşündürüyor. Bunların farkında olması her yandan güzel, ben çocukluğumda çamurdan telsiz yaptığımı hatırlıyorum mesela :) Dışardan içeriye zor girerdim, bir dizim sürekli yaralıydı. Su ile toprağı çamur haline getirmek, şimdi ki çocukların evlerindeki o yığınla oyuncaktan çok daha keyifliydi. Şimdi ki çocuklarımız da bunların farkında ama alternatiflerinin ne olduğunun farkında değiller...
Gününüzün güzel geçmesini dileyerek, Aslı'nın sitesinde olan tarifi bende kendime hatırlatma olması için bloguma yazıyorum.
Malzemeler:
6 kişilik.
Muhallebisi için:
3,5 su bardağı süt
1 yumurta
l su bardağından 2 parmak eksik un
6 yemek kaşığı tozşeker
l paket vanilya
l paket etimek
l paket toz krem şanti
Çikolata sosu için:
1 paket Dr. Oetker çikolata sos (üzerindeki tarife göre süt 2,5 bardak)
Yapılışı: Süt ile yumurta karıştırılır. Üzerine un ve şeker eklenerek ocakta koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp vanilyası ilave edilir. Mikserle 5 dakika kadar çırpılır. Daha sonra toz krem şanti ilave edilerek yine 5 dakika kadar çırpılır. İçerisine etimekler kırılarak ilave edilir. (Muhallebinin biraz daha seyrek olmasını isterseniz bir paketin tamamı yerine yarım paketten biraz fazla ekleyebilirsiniz.) Güzelce karıştırarak bir borcama yada dilediğiniz kaba yayılır.Diğer tarafta çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirerek muhallebili karışımın üzerine güzelce gezdirilir. Afiyet olsun.

8 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ah Seda'cım ne kadar mutlu oldum bir bilsen.. Ellerine sağlık, beğenmenize de çok sevindim.. Afiyet olsun.. Ayberk'i de öpüyorum, Carte D'or fabrika gezisinden hatırlıyorum doğayı ve keşfetmeyi ne kadar sevdiğini, dediğin gibi bu çok güzel ve önemli.. İyi haftalar diliyorum arkadaşım, sevgiler..

lezzetmarifet dedi ki...

nefis ellerine sağlık canım,
sevgiler...

lezzet sefasi dedi ki...

Kolay ve lezzetli bir tarif.Ellerine saglik cnaim.
Sevgiler
Sefa

Melek* dedi ki...

canım çok güzel gözüküyor brnim gibi gece tatlı krizi tutanlar için tarika bir alternatif ellerine sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Sedacığım ellerine sağlık canım sunum süper foto harika...

Afiyetler olsun...

Unknown dedi ki...

Sedacım etimek almayı unutmasaydım bu akşam yapacaktım bu tarifi aslı da görünce yazmıştım bir kenara en kısa zamanda ben de yapacağım ellerine sağlık benim küçük oğluma 3 ya da 4 yaşlarındayken büyüyünce ne olacaksın diye sorulduğunda belgesal çekecem derdi :)

HÜLYA dedi ki...

OOH NEFİS VE HAFİF BİR TATLI ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yorumlarını için ayrı ayrı teşekkür ederim.