7 Nisan 2010 Çarşamba

Kremalı Sebzeli Makarna...


Resimlerim biraz acele çekildi ama yine de sizlerle paylaşmak istedim. Değişik soslarda yapılmış makarnalar hep ilgimi çeker. Gündüzleri acıktığımda ve yemeği hala yapmamışsam, aklıma ilk olarak salça soslu makarna pişirmek gelir ve her seferinde bıkmadan yerim. Salça sosunuda makarnanın kendi suyundan bir bardak kadar alarak beraber pişiririm. Pürüzsüz lezzetli bir sos olur :) yani alt üstü salçalı makarna dimi. Yok laf söyletmem :)

Bu seferki hem makarna hem de sebze şenliği bir arada olunca tadı da o kadar lezzetli oldu. Yanına tavuk şinitzel ya da kızartılmış et çok yakışır.



Malzemeler:
3 kişilik
Yarım paket makarna
Yarım kabak
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
200 gr. mantar
1 havuç
Yarım paket krema
Tuz, karabiber
Bir çorba kaşığından az tereyağ
Yapılışı:
Kabak, havuç, biberler, mantar resimde gördüğünüz şekilde ya da dilediğiniz gibi ince doğranır. Makarna bir taraftan haşlanmaya bırakılır. Genişçe bir kapta tereyağı eritilir, havuçlar, mantarlar ve kabaklar ilave edilir. Devamlı karıştırarak yüksek ateşte mantar suyunu bırakmadan 2-3 dakika beraber çevrilir. Biberler dahil edilir. Ateş hep yüksek tutulur. Sebzeler kendini bırakınca "yaklaşık makarna ile aynı sürede oluyor, ne çok diri ne de çok pişmiş olacak." zevke göre pişirilir tuz ve karabiber ilave edilir. Krema eklenir. Krema ile 2 dakika kadar pişirilerek makarnanın üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım benim bende çok severim fark
lı soslu makarnaları ellerine sağlık enfes olmuş kocaman öpüyorum

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ohhh bayılırım, kim sevmez ki bunu zaten?
ben de bu aralar bu sebzelere taktım, haftada birkaç gün bu menü bizde var sanırım. ellerine sağlık

Rakunt ideas dedi ki...

Nefis nefis ellerine sağlık.Makarna olsun soslu olsun yeter:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Bayılırım ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

Sedacım ellerine sağlık ben de çok severim makarnayı ve her farklı sosla farklı bir yemek olur

sahika dedi ki...

makarnayı çok severim, her gün yiyebilirim, her türlü sosla yerim :) bu da nefis görünüyor elinize sağlık:)