7 Ağustos 2008 Perşembe

Düğün çorbası

Bizim evde çorba olması için yaz veya kış farketmiyor. Bu çorbayı da hakikatli olduğu için pişirdim. Bizim için değil, evde küçük bir çocuk olunca, bu günlerde de sıcaklardan bizim gibi etkilenip yemek istemeyince, çareyi bunda buldum. Şu anda öğle uykusunda. İnşallah severek yer. Perşembe de bitiyor işte, zaman artık hiçbirimize yetmiyor sanırım. Ramazana da sayılı gün kaldı, takvime 20 gün sonra akşam ne zaman okunuyor diye baktım. 19:45 ile başlayıp 19:00 kadar iniyor. Hayırlısıyla inşallah daha nice Ramazan ayları görürüz.

Malzemeler:
2 parça kuzu gerdan
8 bardak su
4 çorba kaşığı un
Yarım bardak su
Yarım limon suyu
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağ
kırmızıbiber, tuz

Yapılışı:
Gerdan etleri yıkanıp, üzerine 8 bardak su ilave edilir. Düdüklü tencerede 30 dakika pişirilir. Etler içinden alınır ve didiklenir. Et suyu başka bir tencereye süzgeçten geçirilerek alınır, kaynatılır. İçi çukur bir kapta, 4 çorba kaşığı un ve yarım bardak su karıştırılır. Kaynayan çorbadan da biraz alınarak ılındırılır. Yavaşça çorbaya ilave edilir. Tuzu ve didiklenmiş etler eklenir.10 dakika beraber pişirilir. Diğer tarafta yumurta sarıları ve yarım limon suyu karıştırılır. Kaynayan çorbaya hızlıca karıştırılarak ilave edilir. 1-2 dakika pişirdikten sonra üzerine terayağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirilir. Afiyet olsun.
( Çorbanız kıvamından koyu olursa sıcak su ile açabilirsiniz.)
www.sedaningunlugu.com

6 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Seda'cım ellerine sağlık, enfes görünüyor, miniğinin de bayılacağına eminim.. Ramazan heyecanı beni de sardı, kağıt kalem alıp menü hazırlamamak için zor tutuyorum kendimi :)

Saliha dedi ki...

sedacım ellerıne saglık..meldada görmustum bu corbayı sımdı sendede gorumce ıyıce aklıma işledi nor almak lazım:)
sevgılerımle yavrunu op benım ıcın olurmu?

nilüfer dedi ki...

merhaba Sedacııım :)
corban nefis olmuss ellerine sağlık Ramazanda bol bol yapmak lazım çorba en güzel şey oruç tutarken :))
cok öpüyorum canım :)

Bulbulunyeri dedi ki...

Sevgili Seda,
ne güzel bir çorba olmuş. Haklısın. Ramazan'a az kaldı.Biraz uzun olacak ama Allah sabrını verir.O günleri görmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Selam Hakikatlı arkadaşım benim.Ne güzel görünüyor çorba,eminim tadıda çok güzel olmuştur.Ellerine sağlık,en kısa zamanda mutlaka yapacağım

Damak Tadı dedi ki...

Seda'cığım,çorba çok nefis görünüyor canım..Ramazan ayında severek yaparım artık..Ellerine sağlık canım...

Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum sana..)