1 Mart 2008 Cumartesi

Kanepe


Bu kanepeler sabah kahvaltısında değişiklik arayanlar için lezzetli bir seçenek olabilir. Yapmanız gereken, çukur bir kaba 200 gr.kadar beyaz peynir, 4 yumurta, istenilen kadar küp doğranmış sucuk, bir avuç kadar kıyılmış maydonoz, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı nane ve tuz iyice karıştırılarak, dilim ekmeklerin üzerlerine sürülür. Fırın 200 dereceye üstten ısıtılır, kanepelerin üzerleri kızarana kadar pişirilir. (Bu ölçülerle yaklaşık 2 ekmek yeterli oluyor) Afiyet olsun.



8 yorum:

Adsız dedi ki...

Ananecigim yapardi böyle,evde ne varsa yumurtayla karıstırır ekmeklerin uzerine surerdi.Kalktıgımızda da heryer mis gibi ekmek kokardı.Ah ahh ne cok ozledim kahvaltılarını.Eline saglık Sedacım eminim cok guzel olmustur ve guzel bir haftasonu kahvaltısına eslik etmislerdir.

Sevgiler Selen

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Selen'cim sevgili anneanneciğinin yaptığı gibi olmasada bende elimden geldiğince yaptım.Güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
Sevgiler :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ayşegül mutfakta dedi ki...

hımm nefis olmuş canım. bizim gibi kahvaltı düşkünü çeşit arayanlar için birebir öpüyorum

Fulya dedi ki...

Güzel olmuş.Eline sağlık.Ben sucuk koymadan yapıyordum.Birde sucukla denemek lazım.

Selma Alkan dedi ki...

Sevgili Seda ablacim boyle miss gibi leziz gorununen kanepeye kim kahvaltida hayir diyebilirmi ellerine saglik iyi haftalar dilerim..

Adsız dedi ki...

mmmm ellerine sağlık bende yapacağım pazar günü eşime.Sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Hepinize sevgiler :)