22 Nisan 2021 Perşembe

Kıymalı ve Peynirli Pide...


Eskiden biraz sohbet eder sonra geçerdim tarifime. Düşündüm bugün ki konumuzu ama insan bu zamanda neler yapar ki hayatında. Elimden geldiğince dikkat ediyorum bende. İşi olanlar işine gidiyor, geliyor. Arkadaş buluşmaları, haftasonu gezmeleri, bir bankta özgürce oturmak, özgürce kalabalığın içinden biri olmak, yürümek özgürce istediğin yere... zor bu günlerde... Çok şükür bu günümüze...Bütün hastalara acil şifalar diliyorum, tez vakitte sağlıklarına kavuşsunlar inşallah. Umutla beklediğimiz güzel günler gelsin, bekletmesin bizi... Mutlu olsun herkes, Ahh o eski günler dediğimiz günlerin kıymetini bilemeden geçirmişiz. Özgürce nefes almak en başta...
.
.
.
 

Yine sahur fotoğraflarım ile karşınızdayım ☺️

Pide hamuru yumuşacık oluyor bu tarifle, ertesi gün de bile severek tüketiliyor benden söylemesi. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun. Sağlıcakla kalın...


  
İki çeşit yaptım pidelerimi, ikisi de çok lezzetli oldu. İç malzemesi size kalmış nasıl severseniz :)
      
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Kıymalı iç malzeme;
400 gr. orta yağlı kıyma
1 soğan
1 yeşil biber
1 kapya biber
Tuz, Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
sıvıyağ

Peynirli iç malzeme;
Beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı kadar süt

Yapılışı: Ilık süt, su, şeker ve maya beraber karıştırılır. Azar azar un ilave edilirken tuzuda eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Üzeri kapatılarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. 

Diğer taraftan kıymalı iç malzeme için tavaya sıvıyağ eklenir. Kıymalar ilave edilir kavrulur. Soğanlar ilave edilir suyunu çekince biberler eklenir. Güzelce kavrulan iç harca tereyağı, tuzu ve karabiberi de eklenerek soğumaya bırakılır.
.
Peynirli iç harç için; peynir, kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
.
Mayalanmış hamurumuzu hafif unlanmış tezgaha alıp, yumurtadan küçük parçalara bölüp yuvarlıyoruz. El boyunda uzunlamasına merdane ile açarak kenarlarından açılmayacak şekilde kapatıyoruz. (İki ayrı tepside pişirdim ben.) Tepside de 10 dakika kadar üzeri kapalı bekletip, fırına atarken üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürüyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri  kızarana kadar pişiriyoruz.  Afiyetler olsun.


 

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Afiyetle yedik annecim çok beğendim ellerine sağlık diğer kişilerede afiyet olsun her zamanki gibi annem yine efsane yemeğiyle geldi

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Aslan oğlum büyümüş de annesine yorumlar bırakılmış. Teşekkür ederim kuzumm
😊 Şifa olsun❤️

Sibel dedi ki...

Senin yaptığın herşey çok güzel oluyor canım kardeşim.❤️