22 Ocak 2014 Çarşamba

Sucuklu, Yumurtalı Ispanak...

 
 
 
Ispanağın en sevilen halidir bizim evde. Bu sayede ıspanağından da bolca yemiş oluyorlar. Sabah erken saatlerde ıspanağımı güzelce sirkeli suda yıkayıp, süzdüm ve buzdolabı poşetine doldurdum, akşam yemek saatine yakın hazırladım, dolapta sizi bekleyen hazır yıkanmış ıspanak hissini tatmak, gerçekten insanı çok sakinleştiriyor :)


Aşamalarına gelince ilk önce yıkanmış ve doğranmamış ıspanaklar kaynar suya atılır 5 dakika kadar haşlanır, sudan süzüp kevgir yardımıyla kesme tahtasına bir kaç seferde alınıp dilimlenir. Yayvan bir tencerede 1 adet soğan yağda kavrulup, ıspanaklar içerisine dahil edilir. Beraberce ıspanaklar pişene kadar orta ateşte pişirilir. Tuzu ilave edilir. Kişi sayısı kadar üzerinde yuvalar açılır.


Dilimlenmiş sucuk yukarıda ki resimde görüldüğü gibi dizilir. Yuva boşluklara yağ gezdirilir.

 
Ortalarına yumurta kırılır. Yumurtaların üzerine tuz serpilir. Tencerenin her yerine karabiber ve pul biber serpilerek kapağı kapatılır. Yumurtalar istediğiniz kıvama geldiğinde servis edilir. Afiyet olsun... 





4 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

Ellerine sağlık Seda'cım çok şık bir kahvaltılık ayrıca bol vitaminli

Derya Sezgin dedi ki...

Seda'cım nefis bir sunum ellerine sağlık sevgiler...

Nilgün Komar dedi ki...

çok severim
pişirme düzenine bayıldım

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Çook teşekkürler 😊