1 Nisan 2012 Pazar

Pratik İşkembe çorbası...

Bugün çocuklarımızı alışveriş merkezinde gezdirirken küçük bir kız çocuğu dokundu bana. Gözleri dolu dolu daha süzülmemiş yanaklarından, " babam nerede" dedi. Umutsuzluğu, korkusu, bütün yaşadığı duyguları, gözünden akmamış o yaşta okunuyordu. Bende endişelendim bir an, eşime seslendim, o da kucağına alıp güvenlik bakındı. Neyseki annesi ve babası arkadan zaten çocuğu takip ediyorlarmış. Küçük kız çocuğu, babasının omuzunda uzunca ağladı. Bu korkusu bir süre daha annesinden, babasından kaçmasına engel olacaktır muhakkak ama ben benimkilerden biliyorum, ne yazık ki yine unutup dalıp gidiyorlar, çocukça... Anne babalar olarak dört gözümüzü açıp sürekli onları izliyoruz, Rabbim hep iyi insanlarla karşılaştırsın, anlık dalgınlıklardan, fırsatçılardan, tüm kötülüklerden yavrularımızı korusun, Bütün çocuklar ailesiyle birlikte huzur içinde yaşasın inşallah.
.
.
.
Eveet gel gelelim bizim çorbamıza...
Mama, mama diyen küçük yavruma ithafen elimdeki lezzet dergisinin, çorbalar ekinde görüp denediğim bu çorbaya biz bayıldık. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
3 çorba kaşığı un
1 litre sıcak su ( 2 su bardağını tavuk suyu kullandım)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Un, 2 kaşık yağda kavrulur, üzerine su ilave edilerek çırpıcıyla karıştırılır. ( Topaklanma olursa blendırla açabilirsiniz.) Kaynayan çorba, kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirilir. Tuzu, karabiberi eklenir.( Sıcak suyla çorbanın koyuluk miktarını ayarlabilirsiniz.)Ocağın altı kapatılarak, rendelenmiş sarımsak ve sirke ilave edilerek kapağı kapatılır. 5 dakika bekletilir. Üzerine en son tereyağında biber kızdırılarak gezdirilir. Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.

2 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

kışın aynı şey bizim basımıza geldi..bizde antakyada avm de bir mağazada eşime takım elbise bakarken bide baktık aynur yok anca 3-5 sn gözümü çevirdiysem üstünden..hepimizin rengi attı bi anda.kalbim duracaktı sanki..sağa sola koştum yook..herkesi aynur görüyorum..bir de baktım ki bnm kızım yürüyen merdivnlere çıkmaya hazırlanıyor hemen kaptım kucağıma kendi hala ben arabaya bincem diye ağlıyor..Allah kimseyi evalat acısıyla,hasrtiyle sınamasın içinde bizzleride...çorban nefis görünüor sedacım..ellerine sağlık arkadaşım..hayırlı akşamlar

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Amin inşallah arkadaşım. Yorumun için çok teşekkür ederim.