25 Kasım 2011 Cuma

Baklava Yufkasından Patatesli Börek...


Baklava yufkasıyla saray sarması denemem olmuştu, böreğini çok defa duymama rağmen denememiştim ta ki bayram ziyaretimiz de, sofralarına denk geldiğimiz Ferda yengenin ıspanaklı çıtır çıtır böreğini yiyene kadar.Pratik yapımı kolay, lezzetli böreklerim oldu. İç malzemesine yağ olarak tereyağ ve zeytinyağ karışımı kullanmıştım, fırından ilk çıktığında yağ tadını çok alıyorsunuz ama ona biraz dinlenmesi için müsade ederseniz enfes oluyor.
.
.
Bu börekleri, lise yıllarımdan sıra arkadaşımla birlikte kahvaltı da yemek için hazırladık. Nerden baksan 15-16 senelik arkadaşım Nagihan'la hatıralarımız çok başka. Çocukluktan, gençliğe giden o ince çizgide böyle güzel bir arkadaş edindiğim için çok şanslıyım. İşin enteresan yanı da aradan 1 sene geçse görüşemesek, konuşamasak bile sanki hiç birşey olmamış gibi aradan geçen zamanı söz etmeden,kaldığımız yerden devam ediyoruz. Nagihan'cım o zamanın sınav günlerini yazmıyorum bak :)) Şimdi de aslında yine konuşacak bir okul konumuz oluyor. O da benim gibi açık öğretim öğrencisi. Yine Nagihan'cım kaç senedir açık öğretim de öğrenci olduğunu hiiiiç yazmıyorum... :))


Yapılışı: İç malzemesi için; 1 soğan+ 1 çorba kaşığı salça az yağda sotelenir+ haşlanmış 4 patates küçük doğranarak ilave edilir. Tuz+karabiber+pulbiber ile birlikte hazırlanır.
Yufkanın birisi tezgaha serilir, üzerine tereyağ ve zeytinyağ karışımı sürülür, 2. yufka üzerine kapatılır tekrar yağlanır 3 ve 4. yufkalarda yağlanarak iç malzemesi konur ve sarılır. ( Ben 2 yufkadan yaptım ince oldular, 4-5 yufka ile daha güzel ve lezzetli olur) Üzerine yumurta sürülerek, çörek otu ve susamla süslenir. 170-180 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

10 yorum:

Aycan dedi ki...

çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

şu baklava yufkasından böreği gerçekten merak ediyorum deneyeceğim diyorum bir türlü kısmet olmuyor umarım yakında denerim ellerine sağlık
sevgiler.

bırtutamkekik dedi ki...

baklava yufkası çok büyük yardımcı mutfaklarımızda:)
hem pratik hem leziz..
ellerine sağlık canım..
sevgilerimle..
:)

müjde dedi ki...

Nefis görünüyor Sedacığım.Ellerine sağlık.Mutlu haftasonları...

LEZZETİKRAM dedi ki...

henüz bende börek kısmına gelemedim ;) güzele benziyor eline sağlık :) iyi hafta sonları

Unknown dedi ki...

Dostluk böyle birşey işte Sedacım ne zaman ne de mesafe arayı asla soğutamaz ellerine sağlık bazen iyiki bu baklava yufkası icat olmuş diye şükrederim

Unknown dedi ki...

ilk defa bayramda baklava yapmak için almıştım biri yetmez diye iki tane almışım şimdi bu böreği denemenin tam vakti:)

Unknown dedi ki...

Baklava yufkasıyla yapılan böreklere bayılıyorum.
Çıtır çıtır bir lezzet..
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

Patates Ağacı dedi ki...

Nediyceğimi bilemiyorum,kelimeler kifayesiz ama börek çok kısmetli,ellerimize sağlık büyük bir azmin zaferi...:-)

ihlamurcum dedi ki...

Baklava yufkası ne kadar pratiklik oldu ve nefis böreklere kavuştuk.Elinize sağlık