Bir karnabaharın tadı bu kadar mı güzel olur. Daha önce hiç bu şekilde yapmamıştım ama hem yapılışı çok kolay hem de gerçekten çok lezzetli oluyor. Sarımsaklı yoğurtla denemenizi tavsiye ederim.
Yapılışı:
1 küçük boy karnabahar yıkanır, çiçek çiçek ayrılır. Limonlu kaynar suya bırakılarak 15 dakika kapağı kapalı bir şekilde haşlanır. Dağılmamasına dikkat etmek lazım. Karnabaharlar süzülür.
Geniş bir kapta;
3 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım bardak su
Tuz ve karabiber
karıştırılır. Topak olmaması için yumurtaları ayrı yerde çırpıp, unu da suyla ayrı bir kapta açıp, birleştirebilirsiniz. 1 su bardağı kadar sıvıyağı tavada kızdırılır ve karnabaharlar bu karışıma batırılarak, arkalı önlü kızartılır. Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır. Afiyet olsun.
10 yorum:
benim de ne zamandır aklımda bu tarif.çok güzel görünüyor,ellerine sağlık
Canım ellerine sağlık enfes leziz
olmuş sımsıcak sevgiler...
Bayılırım karnabahar paneye.Ben bir de yanında havucu da aynı şekilde yaparım.O da nefis olur.Ellerine sağlık.Sevgiler...
Sedacığım anlatırken bile nefissss:-) görüntü şahane ,ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
Seda'cım hiç tatmadığım bir lezzet ama ağzım sulandı :) Ben de yapayım bu tarifi, teşekkürler..
Selam ben bahriye.Yemeklerin çok hoşuma gitti,paneli karnıbaharı çok severim.Ellerinize sağlık
ımmm..sedacımm gerçekten harika görünüyor canımm ellerine sağlık..hayatımm
Yasemin;
Derya;
Müjde;
Neslihan;
Aslı;
Bahriye;
Fatoş
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
dolaptaki karnabaharı nasıl değerlendirsem diye araştırma yaparken gördüm ellerinize sağlık acaba böyle mi yapsam :)
Melike-Habibe karnabaharın en güzel hallerinden biri bence şiddetle tavsiye ederim :)
Yorum Gönder