5 Aralık 2008 Cuma

Kıymalı Biber Dolması


Bayram öncesi, pazartesi gününden beri ihmal ettiğim evin temizliğine giriştim. Buruk geçen ilk bayramımız olacak. Mutfağımda genel yemeklerle geçiştirdiğimiz günler yaşıyorum bu sıralar. İçimden birşeyle uğraşmak da gelmiyor açıkçası. Bu yaptığım dolmayı bulgurla yaptığım için paylaşmak istedim. Biber salçası, soğan, kıyma, bulgur, pulbiber, nane ve tuzla karıştırdığım içi dolmalarıma doldurdum. Bulgurla yapmadıysanız denemenizi tavsiye ederim.
Kurban bayramı öncesi benim evde uyguladığım bir yöntemden de bahsetmek istiyorum. Buzluğa koyacağınız kıymalarınızı, buzdolabı poşeti içinde yassılaştırırsanız, daha kolay ve çabuk çözülüyorlar. Ufak bir ayrıntı ama zamandan tasarruf oluyor.
Bayramda tüm sevdiklerinizle bir arada olmanız dileklerimle...
Sevgiler.

15 yorum:

antepası dedi ki...

Ben bazen bulgur pirinç karışık yaparım.O da çok güzel oluyor.Tek bulgurda.Eline sağlık.Çok güzel görünüyor.

Adsız dedi ki...

dolma çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.kıymayı ben de aynı şekilde buzluğa koyuyorum,dediğin gibi yer kaplaması ve çözülmesi açısından rahat oluyor.sevgiler..

Unknown dedi ki...

Seda'cım canım Allah sabır versin,çok iyi anlıyorum duygularını,Rabbim sevdiklerimizi etrafımızdan eksik etmesin,dolmada süper ellerine sağlık öptüm...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Seda'cım.. Pratik kıyma saklama yöntemi için de çok teşekkürler.. Aklımda tutacağım.. Ailenle birlikte sağlıklı ve güzel bir bayram diliyorum.. Sevgiler..

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Antepaşı senin yaptığın gibide deneyeceğim. Teşekkürler...

Mutfakcini çok teşekkür ederim.

Deryacım inşallah canım. Teşekkürler...

Aslıcım bende aynı şekilde güzel bir bayram geçirmeni diliyorum. Yorumun için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Sedacığım ilk zamanlar hep sayılıyor, ilk ayı, ilk bayramı, birinci yılı diye, alışması çok zor geliyor gerçekten kaybolanın özlemine. Allah sabır versin, yattığı yerde rahat ettirsin, bayramını şimdiden kutluyorum, sevgiler...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Limonlu kek yazdıklarında çok haklısın. Seninde bayramını şimdiden kutluyorum.
Sağlıcakla kal...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ellerine sağlık canım.

İyi bayramalar diliyorum.sevgilerimle...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Teşekkürler Neslihancım, sanada iyi bayramlar...
Sevgiler

fatosun mutfagından... dedi ki...

♥ Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!

hdidem95 dedi ki...

Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Bayramınız mübarek olsun

Unknown dedi ki...

Canım benim tüm sevdiklerinle beraber olacağın sağlık ve huzur dolu bir bayram dilerim öptüm...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramınız kutlu olsun..
Sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Sevdiklerinle,gönlündekilerle hep beraber olman dileğiyle..Buruk geçecek de olsa..Bayramın kutlu olsun canım..

Saliha dedi ki...

ıyıkı paylaşmıssın bende denemek ıstıyordum bulgurlu..ellerıne saglık..allah cc sabır versın ıns..