3 Ağustos 2008 Pazar

Somon balıklı makarna

Bu tabak görüldüğü üzere oğlum için. Balığı normalde yiyiyor ama istediğim kadar yemesi için, sosuyla birlikte veriyorum. Hem onu baymıyor, hemde yanında yeşillik ve makarna ile karnını doyuruyor. Tavsiye edebileceğim bir tarif olduğu için ekliyorum.

Yapılışı: Somon balığı dilim olarak, sadece tuzlayıp, yüksek ısıda fırında kızartıyorum. Didikleyip, ayrı bir tavada zeytinyağı, kabukları kesilmiş domates ve 2 dal yeşil soğan ekleyip sosonu hazırlıyorum. Tuzunu ekleyip, haşladığım makarnanın üzerine gezdiriyorum. Yanında birde vişne suyu açarsanız, deymeyin onların keyfine :)

8 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
oğlunda resimdeki bıcır gibi baka mı kalıyor?Yoksa severek yedirmeyi başarıyor musun?
Değişik olmuş. Denemekte fayda var.
Sevgiyle kal.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

nefis bi tabak eline sağlık,çocuk büyük farketmez valla ne güsel yenri bu .mis mis:-)sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmm, ellerine sağlık.. Somon bizim evde çok sevilir, ekstra bir işlem görmesine bile gerek yoktur tüketmemiz için :) Fakat çocuklar için güzel bir alternatif, afiyetler olsun .)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Sevgili Bülbülün yeri, şimdi ki çocuklar oyunla yemek yiyiyor, özellikle benimki, patates adam bu konuda bize çok yardımcı oldu diyebilirim :)

Neslihancım teşekkür ederim canım :)

Aslıcım evet dediğin gibi somon tek başına harika. Zaten bu aralar sıklıkla aldığım balıkların içerisinde yer alıyor. Çocuklar için denemekte fayda var. Lakin bizim eve balık onun bahanesiyle giriyor.En büyük tabakta onun olmalı :) Tabi yerse...

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık görüntü enfes oğlun çok şanslı senin gibi bir annesi var makarnadan bende isterim ama kocaman öpüyorum canım...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

seda bu makarna harika olmuş ama benim asıl merak ettiğim Ayberk yedi mi bu koca tabağı?
ben tuğraya artık balık yediremiyorum maalesef,9 aylıkken bir koca levreği tek başına yemişti en son,ondan sonra ağzına balık sürmedi nazr değdirdim çocuğa:))

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemincim bu tabağın hepsini yemedi :) Zaten miğdesi de bunu kabul etmezdi ama benim gözüm biraz abartmış galiba :) Üst kısımlarını yedirdim. Tuğra için tavsiye ederim canım. En azından karnını doyurdu.Bende Maşallah diyeyim :) Umarım seninkisi de eski balık yeme formuna kavuşur.

lezzet sarayı dedi ki...

sedacım nefis bir tarif olmuş.ellerine sağlık.
bloğunu yeni keşif ettim banada beklerim