12 Mayıs 2021 Çarşamba
Çilekli ve Cevizli Browni...
10 Mayıs 2021 Pazartesi
Fırında Kereviz...
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
0
yorum
Etiketler: Aperatifler, Atıştırmalık, Salatalar
26 Nisan 2021 Pazartesi
Pastane Poğaçası...
Bu ara hamur işlerinden gidiyorum☺️ İsmi gibi pastane poğaçası lezzetinde oluyor. Tarifini yıllarr önce takip etmeye başladığım Portakal Ağacı'nda gördüm. Tarif defterinde olması gereken bir tarif, burası da benim tarif defterim :) Sizlere de öneri olsun... Sağlıcakla kalın.
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
2
yorum
Etiketler: Hamur işleri
22 Nisan 2021 Perşembe
Kıymalı ve Peynirli Pide...
Yine sahur fotoğraflarım ile karşınızdayım ☺️
Pide hamuru yumuşacık oluyor bu tarifle, ertesi gün de bile severek tüketiliyor benden söylemesi. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun. Sağlıcakla kalın...
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
3
yorum
Etiketler: Hamur işleri
24 Eylül 2020 Perşembe
Damat Paçası...
![]() |
İşte bunları yazmamın bir sebebi de bu tarif. Takipte olduğum Sevil ve Tümay arkadaşlarımın ödül aldığı yemektir. Lezzetini anlatmak yetmez. Eğer denemediyseniz mutlaka tavsiye ediyorum sizlere de...
Malzemeler;
3 adet tavuk but
3 yarım tavuk göğsü
3 adet yufka
3 yumurta
3 dolu çorba kaşığı un
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4 diş sarımsak (miktarı size kalmış)
6 su bardağı tavuk suyu ( 3 bardağı yufkaları için, 3 bardağı sos için)
3 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber, tuz
Yapılışı:
Tavuklar üzerine çıkacak kadar suda ve yeteri miktarda tuz atarak haşlanır, didiklenir ve kenara alınır. (Birleştirme zamanı geldiğinde lezzetlenmesi için genişçe bir tavada tereyağı eritilerek hafifçe sotelenir.)
Yağlanmış fırın tepsisine 1.yufka kenarları dışarı taşacak şekilde döşenir sıvıyağ ile yağlanır. 2. yufka orta kısmına döşenir yağlanır. 3 .yufkadan döşenip yağlandıktan sonra kenarlardan sarkan yufka içe doğru kapatılarak yağlanır ve 175 derece ısıtılmış fırında üzeri pembe olana kadar 40 dakika kadar (fırınınızın pişme süresine göre ) pişirilir.
Diğer taraftan un, yumurta, yoğurt güzelce çırpılır. Sirke ve dövülmüş sarımsaklar eklenir. 3 bardak tavuk suyu karıştırarak sosa eklenir ve tuzu da eklenerek orta ateşte karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirilir.
Fırından çıkardığımız yufkaların üzerine 3 bardak tavuk suyu gezdirilir, onun üzerine hazırladığımız sos döşenir, üzerine tereyağında çevirdiğimiz tavuklar döşenir ve en son tereyağında erittiğimiz kırmızı biber gezdirilir. Sıcak servis yapılır. (Doyurucu bir yemek. 6 kişiye rahat ikram edilir.) Afiyetler olsun.
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
6
yorum
Etiketler: Ana yemekler
11 Haziran 2020 Perşembe
Peynirli Sandal Sefası...
Eveet geldim geldim...
Sandal sefası var bugün mutfağımızda. Yanına makarna eşlik etti. Çook hafif ve o kadar lezzetli bir öğün oldu. Benim kabaklarım çok küçücüktü. Siz kişi başı orta boy kabaktan 1 tane düşünün. Dereotu sevginiz de varsa durmayın yapın derim😊
Peynirli Sandal Sefası
Malzemeler;
2 orta boy kabak
İç harcı için;
Bir yemek kaşığı dolusu tulum peyniri yada beyaz peynir
Rendelenmiş 1 yemek kaşığı dolusu kaşar peyniri
5-6 dal dereotu
1 yumurta
1 çay kaşığı pul biber
Az miktarda tuz
Ve oyduğumuz kabak içleri (rondadan hafifçe geçirilerek fazla suyu sıkılır. Harca eklenir)
Yapılışı;
Kabakları güzelce yıkadıktan sonra uzunlamasına ikiye kesilerek bir kaşık yardımıyla iç kısmı oyulur. Sandal şekli verilir. (Kenarlarını yüksek bırakın ki harç içinde kalsın) Hepsine aynı işlem uygulandıktan sonra kaynamış ve tuz ilave edilmiş sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır. (Dağılmayacak şekilde, çatalla arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.) Diğer tarafta iç harcının malzemeleri ve rondadan geçirdiğimiz(yada minik doğrayabilirsiniz) kabakları ilave ederek karıştırılır. Pişen kabaklar yağlanmış borcama dizilir. İç harcı paylaştırılır. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
2
yorum
Etiketler: Ana yemekler
20 Mayıs 2020 Çarşamba
Muzlu Rulo Pasta...
18 Mayıs 2020 Pazartesi
Şakşuka...
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
3
yorum
Etiketler: Ana yemekler, Soğuk salata
17 Mayıs 2020 Pazar
Tantuni...
Ramazan ayımızın son günlerindeyiz, tekrarlarını nasip etsin Rabbim.
Mersin'in meşhur yemeği olan tantuni ile karşınızdayım bugün. Ev usulü bizimkisi, aslında pamuk yağı ile yapılıyor. Benden de sizlere fikir olsun.
Hayırlı Ramazanlar diliyorum, coronasız günler tez vakit de gelsin inşallah...
Malzemeler;
600 gram yağsız dana eti (kişi başı 100-150 gram düşünülebilir)
2 adet domates
1 büyük soğan
1 demet maydanoz
Tuz, toz kırmızıbiber, sumak
Lavaş veya ekmek
Yapılışı: Etler ince ince doğranarak tencereye alınır. Kendi suyunu salıp çekene kadar kavrulur daha sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenerek kapağı kapalı orta ateşte pişirilir. Etler iyice yumuşayana kadar gerektikçe su eklenir ve suyu çektirilir. Tuz ve tatlı toz kırmızıbiber, zeytinyağı veya sıvı yağı eklenir (3 yemek kaşığı kadar). Yarım su bardağı kadar da sıcak su eklenerek kısık ateşte bekletilir. Diğer tarafta doğramış olduğumuz maydanoz, domates, sumaklı soğan ile servise başlanır. Lavaş yada ekmeğimizi önce etli sosa batırıp lezzetlendirilir daha sonra resimdeki gibi döşeyerek sarılır. (Su azaldıkça azar azar sıcak su ve yağ ilave edilir, toz biber de damak tadınıza göre ilave edilir)Afiyetler olsun..
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
0
yorum
Etiketler: Ana yemekler
26 Mart 2020 Perşembe
Bir Ekmek Hikayesi...
Sağlıcakla kalın...
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
6
yorum