17 Mayıs 2020 Pazar

Tantuni...

Merhabalar,
Ramazan ayımızın son günlerindeyiz,  tekrarlarını nasip etsin Rabbim.
Mersin'in meşhur yemeği olan tantuni ile karşınızdayım bugün. Ev usulü bizimkisi, aslında pamuk yağı ile yapılıyor. Benden de sizlere fikir olsun.
Hayırlı Ramazanlar diliyorum, coronasız günler tez vakit de gelsin inşallah...

Malzemeler;
600 gram yağsız dana eti (kişi başı 100-150  gram düşünülebilir)
2 adet domates
1 büyük soğan
1 demet maydanoz
Tuz,  toz kırmızıbiber, sumak
Lavaş veya ekmek

Yapılışı: Etler ince ince doğranarak tencereye alınır. Kendi suyunu salıp çekene kadar kavrulur daha sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenerek kapağı kapalı orta ateşte pişirilir. Etler iyice yumuşayana kadar gerektikçe su eklenir ve suyu çektirilir. Tuz ve tatlı toz kırmızıbiber, zeytinyağı veya sıvı yağı eklenir (3 yemek kaşığı kadar). Yarım su bardağı kadar da sıcak su eklenerek kısık ateşte bekletilir. Diğer tarafta doğramış olduğumuz maydanoz, domates, sumaklı soğan ile servise başlanır. Lavaş yada ekmeğimizi önce etli sosa batırıp lezzetlendirilir daha sonra resimdeki gibi döşeyerek sarılır. (Su azaldıkça azar azar sıcak su ve yağ ilave edilir, toz biber de damak tadınıza göre ilave edilir)Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok: