18 Mayıs 2020 Pazartesi

Şakşuka...


Evimde almış olduğum patlıcanlar bana bakarken, kafamda birçok yemeğe dönüştükten sonra, özlediğim Şakşukayı yapmaya kadar verdim. Her yemeğin kendine has yapılma şekli var şakşuka da olduğu gibi...Birçok araştırma sonucunda en doğal halini sizlerle paylaşıyorum. Güzelce tadı yerine gelsin diye iftara birkaç saat kala hazırladım. Bugün yanına sıcak bir çorba eşlik eder, kısmetse bir de makarna yapma niyetindeyim. Bereketli sofralarınız eksik olmasın. Hayırlı iftarlar diliyorum. 

Malzemeler:
4 adet patlıcan (arttırabilir, azaltabilirsiniz)
3 adet sivri biber
4 adet domates
4 diş sarımsak
1 küp şeker
3 tatlı kaşığı sirke
Tuz

Yapılışı: Yıkanmış patlıcanlar alacalı soyularak iri küpler halinde doğranır. Yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Süre sonunda suları sıkılarak kızdırılmış bol yağda parça parça kızartılır. Nar gibi kızaran patlıcanların ardından fazla yağı başka bir kaba alınarak tavanın dibinde olacak şekilde yağ bırakılır. İri halkalar halinde doğranmış biberler tavaya eklenir. Biberler yarı pişmiş kıvama gelince kıyılmış sarımsaklar eklenir. Domatesleri rondadan geçirerek biberlerin üzerine ilave edilir. Suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirilir. Tuz, şeker, sirke ilave edilir. Domates az suyu kaldığında kızartmış olduğumuz patlıcanlar ilave edilir. Nazikçe karıştırılarak sosu ile birlikte 5 dakika kadar pişirilir. Servis esnasında maydanoz ile süsleyebilirsiniz. (Ayrıca üzerine yoğurt ilave edilerek de tüketilebilir) Afiyetler olsun.  


3 yorum:

CIGDEM dedi ki...

Merhabalar

Sabahtan beri ne yapsam ne yapsam diye düşünürken hemde patlicanlar bana ben patlicanla bakisirken aklima dur bi Sedanin günlügune bakim neler yapiyomus dedim bosuna gelmemisim şaksuka saksuka aaaa
Kadir geceniz mubarek olsun
Sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Çiğdem'cim sizlerinde Kadir geceniz mübarek olsun. Afiyetler olsun😊

Sibel dedi ki...

Bende bugün onlarla bakisiyordum karnıyarık yaptım aklıma gelseydi bunu yapardım ama yapacağım en yakın zamanda😘