8 Şubat 2016 Pazartesi

İmam Sarığı...



Tatlı bir merhaba ile başlayalım. Bu sıralar çokça rastladığım bu leziz tatlıyı yapıp sizlerle paylaşmak istedim. Beni gördüğüne sevinenlere gelsin o zaman tarifimiz...


Malzemeler:
Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 pk.kakao
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 bardak kadar un (aldığı kadar)

Kreması için;
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
1 pk.vanilya

Üzeri için;
Benmari usulü eritilmiş çikolata
Etrafı için;
Hindistan cevizi

Yapılışı: Keki için fırın 180 dereceye ayarlanır. Yumurta şeker çırpılarak, süt ve diğer malzemeler eklenir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döşenir. 15-20 dakika arası pişirilir. Diğer tarafta muhallebi hazırlanır (vanilya en son eklenir) soğumaya bırakılır. Kek çay bardağı ya da o büyüklükte bir kalıpla kesilir. İki parça kesilmiş kekin arasına hazırlanan kremadan sürülür, dış yanlarına da kremadan sürülerek hindistan cevizine bulanır. Diğer parçalarda bu şekilde hazırlanarak, benmari usulü eritilmiş çikolata en tepesine döşenir. Soğumaya bırakılır. Afiyetler olsun. 

Yapılışı:


1 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

İLk olarak ablam da yemiştim.. Ellerine sağlık. Sedacım..