5 Haziran 2014 Perşembe

Fındıklı, Şerbetli Tatlı...

 
Dün tatlı krizine giren ailem için hazırladım ve çok beğendiler. Şekerpare tadında sizlere de şiddetle öneririm :)
 
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık (rondodan geçirilecek)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için: 1,5 su bardağı su, 1 su bardağı şeker
 
Üzeri için; 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt
 
Yapılışı:
İlk önce şerbet için şeker ve su karıştırılarak kaynatılır. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra kapatılır ve soğumaya bırakılır. Krem şantide sütle çırpılarak dolaba kaldırılır.
Yumurta, şeker güzelce çırpılır, galeta unu, hindistan cevizi,sıvıyağ, fındık, vanilya ve kabartma tozu da ilave edilerek beraberce karıştırılır. Yağlanmış büyük borcama döşenir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar (30-35 dakika) pişirilir. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Kek şerbetini çekip soğuduktan sonra krem şanti güzelce döşenir. Dolapta 2-3 saat soğutulur ve servis yapılır. Afiyetler olsun
 
 
Kaynak: Lezzet sihirli tatlar

2 yorum:

Deniz dedi ki...

Nefis görünüyor. Ben de tatlı krizine girmek üzereyim :) Ellerinize sağlık.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Çok teşekkürler Deniz :)