5 Ocak 2010 Salı

Kabak Dolması...


Akşam yemeğimizden bir kare çekip hem bloguma ekleyeyim hem de taze bir merhaba diyeyim dedim. Kabağın zamanı bizim evde geçti ama sarmadan kalan iç malzememi değerlendirmek adına bu dolmayı pişirdim. Derin dondurucunun mahareti, saklamanın güzelliğini yaşadım.

Bu sefer de oyduğum kabak içlerini dondurucuma attım. Gün olur onlar da mücver olmaya hazırlanır elbet :)




Boncuk ütü setini merak eden arkadaşlar için ekledim.


Bu günler de zaman ayırabildiğim sürede derslere verdim kendimi. Evden, temizlikten yemekten kalan zamanımı bu şekilde değerlendiriyorum. Birde oğlumun yeni oyununa vakit ayırmak gerekiyor tabi. Tablanın üzerine ütülenebilir boncuklar dizerek şekil veriyorsun daha sonra kendi kağıdını üzerini koyarak ütülüyorsun. Aklınıza artık ne gelirse dizip ütülüyoruz. İlk halası aldı, onu bitirdik gittik yeniden biz aldık :)Oyuncakçıların hemen hemen hepsinde var. Bizim zamanımız da diye başlamak istemiyorum sözlerime ama artık zamane çocuklarının hayal dünyası bizden çok ilerilerde, oyuncakları da öyle.
.
.

Eveet şimdi gelelim kabağımıza...
Herkesin bildiğinden, içerisine bol soğan, bir parça kıyma, pirinç, nane,tuz,salça, maydonoz, ve dilediğiniz baharatlar. Kabaklarda ikiye kesilerek oyacakla soyulur bu malzemelerle doldurularak dizilir tencereye,üzerine sıcak salçalı sos dökülür tuzu eklenir, tıkır tıkır yarım saat kadar pişer. Sarımsaklı yoğurtla da servis yapılır.

11 yorum:

boncuk mutfakta dedi ki...

Canım nerelerdesin? çok yoğunsun belliki özlettin kendini.
Yeni yılın kutlu olsun çok öpüyorum sevgiler canım.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Sedacım kabagı cok severim ama ben esas oyunu merak ettim. hiç duymadım bunu.

lezzet sefasi dedi ki...

Pek guzel gorunuyor,Ellerine saglik Seda'cim Sevgiler
Sefa

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Seda'cım, pek severim kabak dolmasını.. Epeydir de yapmamıştım.. Mevsimi geçti ama geçenlerde ben de böreğini yapmıştım, bazen ne pişireceğimi şaşırıyorum :) Dersler nasıl gidiyor?
Ayberk'i de öpüyorum çok :)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Gonca'cığım seninde yeni yılını kutlarım canım. Teşekkürler...

Yaseminim, Tuğra'nın da ilgisini çekermi bilemiyorum ama şu anda Ayberk çok seviyor. Boncukları dizerken bir süre sonra sıkılsa da ütüleme kısmına gelince hemen açılıyor :)

Lezzet Sefası çok teşekkür ederim.

Aslı'cım haklısın arkadaşım, kışın sebze sayısı sınırlı olunca diğerlerini es geçmek zor oluyor. Ders programı yaptım kendime, çalışıyorum bakalım, inşallah iyi olur. Yorumun için çok teşekkürler :)

Sevgiler.

Limonlu Kek dedi ki...

Aman halka halka ne kadar da güzel olmuş kabak yemeğin, afiyet şeker olsun. Keşke Ayberk'in çalışmalarını da fotoğraflasaydın Sedacığım. Bu arada ne enerjiksin yahu, herşeye yetişebiliyorsun, maaşallah sana canım, arayı da fazla açma :) Çok öpüyorum...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Oğlunla oynadığın oyunu merak ettim. Çocuklara yönelik o kadar hızlı bir tüketim var ki artık yetişilemiyor. Ama çocukların zekalarını ve yaratıcılıklarını geliştirmek adına da çok güzel.
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık çok severek yediğim bir dolmadır.Neler
yapıyorsun çok özletiyorsun kendini
kocaman öptüm...

Unknown dedi ki...

Sedacım özletiyorsun kendini arada bir kısa da olsa merhaba desen

peynir hösmelimi dedi ki...

Canim ellerine saglik.Cok güzel görünüyor dolman.
Yeni yilin sana basari ve mutluluk getirmesi dilegiyle.
Sevgilerle.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım merhaba....

Herşeyin gönlünce olacağı bir yıl diliyorum...

Kabak dolması nefis gözüküyor..