Soya etinin protein açısından oldukça kuvvetli bir besin olduğunu biliyorum. Dolmalarda, makarnalarda kullanıyorum. Denemeyenler varsa fiyat açısından da etten çok daha ucuz. En azından alternatif olarak düşünebilirsiniz. Yapılması gereken sadece sıcak suya koyup 15 dakika şişmesini beklemek. Daha sonra sosa dahil edip aynı kıymalı iç hazırlar gibi pişiriyorsunuz. Ben yarım paket makarna için yarım su bardağı ıslattım. Domates, soğan ve sivri biberle tatlandırarak güzel bir sos elde ettim.
www.sedaningunlugu.com
11 Nisan 2008 Cuma
Soya kıymalı spagetti
Etiketler: Ana yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
hiç denemedim ama merak ediyorum ne zamandır ben de.nereden alıyorsun peki bunu sedacım,her yerde kolayca bulunuyor mu?
çok şık görünüyor,ellerine sağlık
Yasemin'cim bütün marketlerde var canım. Soya kıyması, Soya eti olarak ayrı ayrı satılıyor. Teşekkür ederim :)
Canım eline sağlık.Soya eti değişik ama çok faydalı olan bir et.Ben kuşbaşısınıda denemiştim .Birde soya kıymasını börek içinde dene süper.Eminim makarnayada yakışmıştır.
Selam hatun.Soya sosunu biliyorum ama kıymasını hiç duymadım,merak ettim ama mutlaka,deneyeceğim,değişik tatları yapmasını çok seviyorum.Sen yaptığına göre mutlaka güzel olmuştur.Ayrıca görüşelim artık özlettiniz kendinizi,bune ayrılık böyle.....
Soya etini hiç denemedim,ama en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.Sanırım öbür etten daha sağlıklıdır.Makarnan da güzel görünüyor.Ellerine sağlık..
Hiç denememe rağmen nefis görünüyor ellerine sağlık
Seda'cım bilmiyordum soya kıymasını, teşekkürler bilgilendirdiğin için.. Makarnan da enfes görünüyor, çatalımı dolayasım geldi :) Ellerine sağlık..
Yorum Gönder