29 Ağustos 2013 Perşembe

Kıymalı Paçuk...

 
 
Evde hiçbir zaman planlı yapılmamıştır bu hamur işi. Dolapta bekleyen kıyma ya da sepette bekleyen patates çağırır bizi bu lezzete. Tabi o gün çocukların peşinde dışarıda koşturmaktan yemek yapmaya vakit kalmamışsa da yapılır. Her öğün yenir ve çok yaptım desen de, nasıl olur bütün hepsi tükenir :) Yapanlara şimdiden afiyetler olsun. 

 
Malzemeler:
500 gr. kıyma
2 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
 
Hamur için;
1 kilo un
1 paket kuru maya
Tuz
 
 
Yapılışı: İlk önce hamur hazırlanır, ılık su ile yoğrulur, kulak memesi yumuşaklığında hazırlanır. Dinlenmeye bırakılır. Diğer taraftan küp doğranmış soğanlar sıvıyağda kavrulur. Kıyma ilave edilir. Kıyma pişince tuzu, ve birer çay kaşığı karabiber, pul biber ve kekik ilave edilir. Ocağın altı kapatılır ve kıyılmış maydanozlar eklenir. Ilınmaya bırakılır.
Hamur silindir şeklinde elimizde yuvarlanır 3 parmak kalınlığında parçalara ayırılır. (ortalama 12 adet) Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açarak içerisine hazırladığımız iç malzemesi eklenir, yarım ay şeklinde kapatılır. Yağsız tavada orta ateşte arkalı önlü kızartılıp tabağa alınca iki tarafına da tereyağ sürülür, diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanarak servis edilir.

4 yorum:

tatlı sefam dedi ki...

cok lezzetlı duruyor elıne sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Nefis gözüküyor ellerine sağlık Sedacığım :)

Saglıklımutfak dedi ki...

of canım istedi. harika ellerine sağlık sedacım

Unknown dedi ki...

Seda'cım ellerine sağlık nefis görünü
yor sevgiler...