13 Nisan 2012 Cuma

Hindi Etinden Izgara Köfte...


Sizde benim gibi hindi etine kuşkuyla bakan, "aman bildiğimden şaşmam" diyenlerdenseniz , yapmayın derim. Bu güzel lezzetten mahsur kalmayın.
Gündüzden hazırlayıp yuvarladığım köftelerin hem tadına bakmak, hem de uyuyan oğluma yemeği hazır olsun diyerek 5-6 tanesini kızarttım. Baharatı da kıvamında olunca çok lezzetli oldular. Benden söylemesi :)
.
.
.
Hazır ara sınav stresini üzerimden attıktan sonra kendime geldim. Ev bana baktı, ben eve baktım. Dışarıda güzel bir güneş, bana neyin vaktinin geldiğini çook güzel anlattı. Ufaktan ufaktan güzel bir bahar temizliğine girişmek lazım...
.
.
.
Malzemeler:
Hindi kıyması ( paketim 900 gr.dı)
1 soğan rendesi
1 yumurta
Yarım demet maydonoz
Yarım su bardağı kadar galete unu ( yuvarlanacak kıvama gelene kadar )
Yarım çay kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı kimyon
Kekik, karabiber, pulbiber ( damak tadınıza göre)
Tuz
Dileyen kaşar peyniri rendeside dahil edebilir.
Yapılışı: Malzemeler güzelce yoğrulur. Köfteleri yuvarlama esnasında bir süre sonra ele yapışabiliyor, bunu önlemek için ellerinizi arada yıkamanızı tavsiye ederim. Birde hazırlanan köfteleri önceden hazırlayıp yuvarlayın ama mutlaka yiyeceğiniz zaman kızartıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

1 Nisan 2012 Pazar

Pratik İşkembe çorbası...

Bugün çocuklarımızı alışveriş merkezinde gezdirirken küçük bir kız çocuğu dokundu bana. Gözleri dolu dolu daha süzülmemiş yanaklarından, " babam nerede" dedi. Umutsuzluğu, korkusu, bütün yaşadığı duyguları, gözünden akmamış o yaşta okunuyordu. Bende endişelendim bir an, eşime seslendim, o da kucağına alıp güvenlik bakındı. Neyseki annesi ve babası arkadan zaten çocuğu takip ediyorlarmış. Küçük kız çocuğu, babasının omuzunda uzunca ağladı. Bu korkusu bir süre daha annesinden, babasından kaçmasına engel olacaktır muhakkak ama ben benimkilerden biliyorum, ne yazık ki yine unutup dalıp gidiyorlar, çocukça... Anne babalar olarak dört gözümüzü açıp sürekli onları izliyoruz, Rabbim hep iyi insanlarla karşılaştırsın, anlık dalgınlıklardan, fırsatçılardan, tüm kötülüklerden yavrularımızı korusun, Bütün çocuklar ailesiyle birlikte huzur içinde yaşasın inşallah.
.
.
.
Eveet gel gelelim bizim çorbamıza...
Mama, mama diyen küçük yavruma ithafen elimdeki lezzet dergisinin, çorbalar ekinde görüp denediğim bu çorbaya biz bayıldık. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
3 çorba kaşığı un
1 litre sıcak su ( 2 su bardağını tavuk suyu kullandım)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Un, 2 kaşık yağda kavrulur, üzerine su ilave edilerek çırpıcıyla karıştırılır. ( Topaklanma olursa blendırla açabilirsiniz.) Kaynayan çorba, kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirilir. Tuzu, karabiberi eklenir.( Sıcak suyla çorbanın koyuluk miktarını ayarlabilirsiniz.)Ocağın altı kapatılarak, rendelenmiş sarımsak ve sirke ilave edilerek kapağı kapatılır. 5 dakika bekletilir. Üzerine en son tereyağında biber kızdırılarak gezdirilir. Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.