8 Ekim 2012 Pazartesi

Kabaklı Havuçlu Salata ve Peynirli Kek...

 
Evet bir önceki postta da yazdığım gibi tarifleri verme sırası geldi.Öncelikle salatadan başlayalım.
Malzemeler:
5 kabak
2-3 havuç
süzme yoğurt
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Dereotu
2 diş sarımsak
Dilerseniz mısır ve kornişon turşu
Yapılışı: Kabaklar küp küp doğranır az yağda sotelenir. Geniş bir kapta bir seferde ya da normal bir kapta  bir kaç seferde soteleyebilirsiniz.(Kabak ve havuç miktarını kişi sayısına göre azaltabilirsiniz.) Havuçlarda aynı şekilde küp küp doğranarak az yağda tencerenin kapağı kapalı bir şekilde sotelenir. Her ikisi de hafif diri bırakılır. Soğumaya bırakılır. En son olarak yeteri kadar yoğurt, dövülmüş sarımsak, dereotu, az tuz, ceviz eklenerek servis yapılır.
 


Karşı komşumun yaptığı bu kek de çay saatlerinin sevilen tatlarından. Klasiklerin dışında çok leziz bir tarif.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
Yarım demet dereotu
150-200 gr beyaz penir
1 çay kaşığı kadar tuz
Üzeri için bol çörek otu ve susam

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılır. Yağlanmış uzun kek kalıbına döşenir, üzerine çörek otu ve susam serpilir. 175 derece fırında üzeri çatlayana ve kızarana kadar pişirilir. (Yaklaşık 40 dk. ) Afiyet olsun...

2 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Canım salata favorimdir ellerine sağlık.Arkadaşınında ellerine sağlık tuzlu kekte nefis sevgiler...

Seda Yazıcı dedi ki...

ikiside çok nefis ,ellerine sağlık :)