Mantar ve tavuğun en güzel birleşimi bence bu yemek. Ramazan ayında da kime yaptıysam beğeniyle yediler. Sayfama koymak da geç bile kaldım aslında ama kısmeti bu güne imiş. Yapanınız muhakkak çokdur ama hem kendime hatırlatma olsun hem de sayfamı takip edenlere.
Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 paket mantar
1 soğan
2-3 diş sarımsak
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber
Beşamel sosu için;
1 kaşık tereyağ
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
Üzerine;
Rende kaşar peyniri
Yapılışı:
Küp doğranmış soğan sotelenir, üzerine küp doğranmış tavuklar ilave edilir, suyunu salıp çekinceye kadar sotelenir. Mantarlar dilim dilim doğranarak eklenir, aynı şekilde suyunu çekince, en son küp doğranmış biberler ve domates de ilave edilerek tuzu baharatları eklenir. Beşamel sosu tarife göre hazırlanır, borcama döşenmiş tavuklu mantarın üzerine gezdirilir. Kaşar peynir rendesi de eklenerek fırında üzeri kızartılır. Afiyet olsun.
11 yorum:
Seda'cım ellerine sağlık canım enfes
görünüyor öpüyorum.
Hem pratik hem de çok leziz bir tarif olmuş.Ellerinize sağlık.
çok iştah açıcı bir tabak olmuş canım ellerine sağlık..
ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor
cnm ziyaretin ve güzel yorumun için tsk ederim..tarifinde çok hoş ellerine sağlık..
buna benzer bir tarifim var benimde gerçekten çok güzel olur mantarlısını hiç denememiştim ilk fırsatta inşallah..ellerinize sağlık
Bugün deneme şansına nail oldum çok çok çok güzeldi ellerine sağlık benim canım arkadaşımmmm...seni seviyorumm.....
İyi bir hatırlatma oldu cnm sağol,bugünlerde ne pişirsem diye düşünüyorum çok.Eline sağlık Sedaciğim...
Canım,
ellerine sağlık. Nefis bir tabak olmuş. Doyurucu ve lezzetli.
Sevgiyle kal.
çok favori bir yemeğimdir kendileri :)))
nasıl hayır derim !
sevgiler sedacığım..
bende çok severim ellerine sağlık.
Yorum Gönder