29 Temmuz 2008 Salı

İrmikli Muhallebi


Öncelikle herkese hayırlı kandiller diliyorum. Eksikliğini çok yaşadım, yarım kalmış birşeyler hissettim bloguma girmeyince. Bu benim işim olmuş biryerde. Şu an burada olmaktan çok mutluyum :) Arayı bu kadar uzatmamaya karar verdim bakalım ama şartlar ne gösterir onu bilemem. Resmini yayınladığım tarif çok basit, çok da lezzetli oluyor. Kandilden dolayı içinde irmik olmasıda kısmet oldu.

Yapılışı:
1 kilo süte, 6 çorba kaşığı irmik, 9 çorba kaşığı şeker ilave ettim. Kaynayana kadar karıştırdım. Kıvamı biraz sıvı olduğu için, küçük bir kapta 2 tatlı kaşığı nişastayı az bir suyla karıştırdım. Dikkatli bir şekilde azar azar muhallebiye ekleyerek bir yandan karıştırdım. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ocaktan aldıktan sonra, içerisine vanilya ilave edip karıştırdım. Dikdörtgen bir borcamı önceden hafif ıslatarak, muhallebinin yarısını döktüm. Arasına Etinin Burçak bisküvisinden döşedim ve kalan muhallebiyi üzerine dökerek soğumaya bıraktım. Servis esnasında minik çay süzgeçiyle tarçın gezdirdim dilerseniz hindistan cevizide ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

13 yorum:

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerine sağlık bende çok severim afiyet olsun. sevgilermle..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Sedacım nerelerdesin özledik seni biz de.Aynen dediğin gibi bizim gibi evde çalışanlar için bu bloglar bir nevi iş gibi oluyor,ben gün içinde vakit yaratıp da eğer bakamazsam rahat edemiyorum.gece saat kaç olursa olsun bakmadan da uyuyamıyorum.
irmik muhallebi tarifin benimkine çok benziyor ama bu şekilde bisküvi ile eminim daha lezzetli oluyordur.ellerine sağlık

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Banucum teşekkür ederim :)

Yasemincim bu aralar ziyaretler o kadar üst üste geldiki anlatamam. Bebek ziyaretleri, geçmiş olsunlar, hayırlı olsunlar vs. Evde de ufak tefek boya işleri, balkon kapatmalar da olunca işim bitmedi anlayacağın. Bende artık ne zamandır yapmadığım değişik lezzetler yaparak, mutfağımdan bir özür dilemek istiyorum :)

zarpandit dedi ki...

süslemesi çok şık olmuş canım ya:)

çok zarif bence..
ben hep böyle sade ve şık şeyleri severimde:):):):)

geçmiş kandilinini kutluyorum:)

Bulbulunyeri dedi ki...

Sevgili Seda,
Ziyaretine teşekkür ederim.Muhallebin kızlarımın ve benim damak tadımda.Görüntüsü gibi tadının da güzel olduğuna eminim.Emeğine sağlık.Görüşmek dileğiyle.
Sevgiyle kal

Unknown dedi ki...

Canımmm ellerine ve o güzel yüreğine sağlık enfes olmuş,öptüm..

Saliha dedi ki...

HOŞGELDİN...UZATMA BU KADAR ARAYI..BENDE BLOGUMA GIREMIYORUM SICAKLARDAN OGLUMDAN FIRSAT KALMIYOR MALESEF AMA BAKALIM BİŞİLER EKLİYECEGIM:)
SENI OKUMAKTAN TARIFLERINI UYGULAMAKTAN ZEVK ALIYORUM SEDACIM..TARIFLERE DEVAM YANİ:)))
SEVGILERIMLE...

yıldız dedi ki...

canım ellerine saglık bende bugün denicem bakalım nasıl olcak berak ediyom

Adsız dedi ki...

ismim suna tarife bakarak yaptim cok lezetli bir tatli oldu

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Sevgili Suna afiyetler olsun, bende yarın akşam tekrar yapayım :)
Beğenmene ve yorumuna çok sevindim.

Adsız dedi ki...

Bnde yaptim simdi ama biraz kati oldu :)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yaa.. üzüldüm :( nişasta ekleme işini tarifde de yazdığım gibi sulu olursa ekliyoruz, kıvam kazandırmak için. Başka bir sebep de irmik miktarı acaba tepeleme kaşık miktarında mı oldu. Katı olana pek çare olunamıyor.

Adsız dedi ki...

Merhabalar, bir sey sormak istiyorum. Almanya'da iki cesit irmik var, Weichweizengrieß ve Hartweizengrieß. Sanirim Almanlar muhallebide ilkini kullaniyorlar, siz hangisini kullandiniz. Türk sitelerindeki tariflerde hep bunu bilmek istiyordum, firsat bu firsat sizden ögreneyim dedim :)
Sevgiler, Feyza