13 Aralık 2007 Perşembe

Nar ekşili pırasa

Evdeki yemek kitabımdan esinlenerek yaptım, Nar ekşisiyle çok lezzetli oldu.Her şeyi mevsiminde tüketelim diyen doktorlarımızın sözünü dinlemek lazım. Artık hangi sebze meyve ne zaman çıkıyor karıştırıyoruz ama dikkat etmemiz gerekiyor.

Malzemeler:
Yarım kilo pırasa
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı pirinç
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
1 su bardağı su
Zeytinyağı
1 küp şeker
Tuz

Yapılışı:
Soğanlar küp küp doğranır, yağda kavrulur. Havuçlar ilave edilir. 5 dakika birlikte çevirilir. Halka şeklinde doğranmış pırasa, limon suyu, nar ekşisi, şeker, tuz ve su eklendikten sonra pırasalar yarı kıvamda yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyu azaldıkça azar azar sıcak su ilave edilir. Yıkanmış pirinç eklenir. Pırasa ve pirinç piştikten sonra ılık veya soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Seda'cığım,
Sayfana girince o gülümseyen yüzü görmek ne kadar iyi geldi bir bilsen.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Senin yorumunu görmekte inan beni o kadar mutlu etti.Yorumunu gerçekten çok içten yazmışsın teşekkür ederim.