14 Kasım 2019 Perşembe

Patates Mantısı...



Patatesin her halini seven ben için, bu tarif bal, börek gibi gelir bana. Ani gelen misafire ya da bizim gibi bugün de çay menüsü olsun dediğinizde, güzel bir alternatif olur diyebilirim.Sofradayken hızlıca fotoğraf alabildiğim en iyi kareydi:) sizlere de bir hatırlatma olsun...

Malzemeler:
5 adet haşlanmış patates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 adet rendelenmiş havuç
Tuz,karabiber

Üzeri için;
1 büyük kase sarımsaklı yoğurt

Yapılışı: Haşlanmış patatesler güzelce ezilir. 1 kaşık zeytinyağında sotelenmiş havuçlar ve doğranmış dereotu, maydonoz eklenir. Tuz ve karabiberde eklenerek varsa tart kalıbına yoksa da ortası çukur başka bir kaba aktarılır. Güzelce bastırılarak ters çevrilir. Ortasında kalan göbek kısmına sarımsaklı yoğurt ve en son yağda kızdırılmış toz biber gezdirilerek servis yapılır.( Kabınız yoksada elinizle ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak servis tabağına dizilir ve üzerine yoğurt ve yağ kızdırılır) Afiyetler olsun.

1 yorum:

Atalay Yetkili Servis dedi ki...

Atalay yetkili servis olarak paylaşımınızı beğendik.

http://atalayyetkiliservis.com/