9 Mart 2009 Pazartesi

Tarçınlı Cevizli Bisküvi...

Oyun hamurundan sürekli kalıplar çıkaran oğlum için bu bisküvileri denemek istedim. Oğlum daha bebekken bu benim hayalimdi. Büyüsün derdim hep, büyüsünde birlikte kurabiyeler yapalım. Eğlencesine... Bugün hangi kalıptan şekil yapacağımıza o karar verdi ve sonra beraberce bisküvilerimizi yaptık. "Aaa seninki çok güzel oldu, benimki çok güzel oldu" diyerek :))) Oğlumda benimle ilk defa yiyecek tatlı birşeyler yaptığı için mutlu oldu. Yedimi derseniz 1 tane :) Bence tadı güzel oldu. Çayın yanına, tatlı minik ellerin yaptığı atıştırmalıklar...



Tarifi evdeki Türk Mutfağı isimli yemek kitabımı karıştırırken gördüm. Bu arada bütün arkadaşlarımın Kadınlar gününü kutluyorum.
Ve geçmiş Kandiliniz mübarek olsun. Sağlıklı, sıhhatli nice kandiller görmek temennisiyle...
Malzemeler:
2 adet yumurta
3/4 paket margarin
2 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker
Alabildiği kadar un
Yapılışı: Eritilmiş margarin, şeker, yumurta, süt çıppıcıyla iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu, tarçın karışımın üzerine elenir, ceviz de eklenerek, şekil alabilecek kıvama gelene kadar un ilave edilir. Küçük parçalar koparıp elimizle 1 cm. kalınlığında açılır ve kalıpla şekil verilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar ( üzeri hafif kızarana kadar) pişirilir. Dilerseniz beyaz ve kakaolu çikolataları benmari usulu eritip üzerlerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

7 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

harika olmuş minik ellerin yaptığı kurabiyeler.ben de denemek istiyorum tuğra ile beraber ama o pek hoşlanmıyor oyun hamurundan.o yüzden çekiniyorum bakalım.
aferin ayberke

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerinize sağlık Sedacığım.çok keyifli olmuş.çok da güzel görünüyorlar.sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık pardon ellri
nize sağlık.Çok mükemmel bir annesin maşallah benim küçük oğlumda bana yardım eder kurabiye yapımında afiyet şeker olsun mutlu haftalar sevgiler...

Adsız dedi ki...

Evet gerçekten çok güzel olmuş.
Bu gün öğle yemeğinden sonra ben bunlardan yedim.Çayın yanında çok güzel gitti. Buradan arkadaşlara tavsiye ederim.Tarçın kokulu büsküvi gibi olmuş. Ellerine sağlık seda cım.

Cemile

Adsız dedi ki...

Çok imrendim Sedacığım.Bana şu anda Yağız'la hiç böyle şeyler yapacağımız zamanlar gelmeyecekmiş gibi geliyor.
Ellerinize sağlık.Sevgiler...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Hepinize çok çok çok teşekkür ederim :)

sihirlirloklava dedi ki...

kurabiyeler çok güzel görünüyor...oğlunla ikinizin ellerinize sağlık.sevgiler