10 Mart 2009 Salı

Ispanaklı Mantı...

Oğlumun kreşte mantıyı severek yemesi üzerine (maşallah), içine ıspanak da eklersem, sebzede yedirmiş olurum diyerek yaptığım mantıdır bu. Çok şükür ki itiraz etmedi, yemeseydi çook üzülecektim. Eşim mantının için de ıspanak yerine kıymayı tercih ederdi ama bu haliyle de beğendi. Tabi bu normal mantıdan biraz büyük oldu, içindeki malzemesini bol tuttum, hem fazla vaktimi almadı hemde lezzetli oldu.

Hamuru için; 3 su bardağı un, tuz ve su ile sert bir hamur yoğurdum. 1 cm kalınlığında açarak dilimlere ayırdım. (Dilimleri uzunlamasına biraz geniş tutarak, zarf şeklinde kapattım, siz üçgen de kapatabilirsiniz.)
İç malzemesi için; Yarım kilo ıspanak, 1 büyük soğan, pulbiber, tuz ve karabiber kullandım.
Güzelce yıkanıp doğranan ıspanakları kavrulmuş soğanlara ekleyerek, beraberce kavurdum. Tuzu ve baharatını ekleyerek suyunu güzelce süzdürüp, soğumaya bıraktım. Sulu kalırsa hamuru kapatmanız zor olabilir. Kaşık yardımıyla da suyunu süzdürebilirsiniz.

Mantıları kapattıktan sonra, 1,5 litre kadar kaynatılmış su, tuz, et suyu tablet ve bir miktar yağ dökülmüş tencerede 10 dakika kadar haşlanır. Sarımsaklı yoğurt ve yağda hafif çevrilmiş pul biberle servis yapılır. Afiyet olsun.

10 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

harikasın cnmm.
elelrine sağlık.
süper bir çeşit.
svglr..

Adsız dedi ki...

Harika bir fikir olmuş.Bizim evin erkekleri de ıspanak sevmezler.Ben de böyle deneyeyim.Ellerine sağlık Sedacığım.Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok leziz sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Değişik ve lezzetli görünüyor..Ellerine sağlık Seda'cığım..


Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık. Ispanaklı mantıya ailecek bayıldık. Minik Elif bile yedi.En kısa zamanda deniycem. Senin sayende mutfak aşkım depreşiyor. Süper süper süper...

Cemile Ergül

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Nunucum çok teşekkür ederim :)

Müjdecim denediğinde inşallah sizde çok beğenirsiniz.

Deryacım teşekkür ederim canım.

Damak Tadı çok teşekkür ederim.

Cemilecim valla tebessümle okudum yazdığın yorumu. Çok teşekkür ederim. Mantının üzerine senin verdiğin tatlı da çok güzel gitti doğrusu :)
Sevgiler...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Sedacığım harika olmuş.ellerine sağlık.ıspanak süper bir fikir.afiyet olsun canım.sevgilerimle...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

bizimki bu tarz oyunları anlıyor maalesef ve yemiyor ama Ayberke aferin ve maaşallah.ellerine sağlık çok da güzel görünüyor

Saliha dedi ki...

ellerıne saglık arkadasım sen yaparsın da guzel olmazmı.mmmmmmmmm......

sevgılerımle...

TÜLİN dedi ki...

ISPANAKLI MANTI GÜZEL OLMUŞ BEN MANTILARA BAYILIRIM