26 Eylül 2008 Cuma

Kabak çorbası...


Lezzet dergisini senede belki iki kez alıyorum ama her aldığımda da güzel bir tarif gözüme takılıyor. Bu çorbada onlardan biri.
Bu arada doğum günümü kutlayan herkese çok teşekkür ederim. İlk defa bu sene bu kadar çok tebrik aldım :)
Hepimizin Kadir gecesi mübarek olsun. Allah dualarımızı hayırlısı ile kabul etsin inşallah.

Çorbanın yapılışı: 1 yemek kaşığı un, 25 gr.tereyağında çevrilir. Üzerine 1 litre süt ekleyerek, kaynayana kadar ara ara karıştırılır. 2 kabağı yıkayıp, dış kabuğunu kazınır ve rendeleyip, kaynamış süte ilave edilir. 15 dk. orta ateşte beraber pişirilir. Tuzunu ekleyip ocaktan alınır ve yarım demet kıyılmış dereotu karıştırılır. En son tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirerek afiyetle içilir.

12 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, kandilin mübarek olsun.

hdidem95 dedi ki...

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Canım kandilin mübarek olsun.Doğum günü yazını yeni okudum kusura bakma,nice güzel yıllar diliyorum.herşey gönlünce olsun.

Çorban nefis görünüyor,ellerine sağlık.sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..
Canım çorba enfes ellerine sağlık,öptüm...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Sedacım senin de çorban mis gibi görünüyor.ben de lezzet dergisini ilk defa aldım bu ay ve bayıldım,bir sürü tarif denedim.bannerimi beğendiğine sevindim.biraz değişiklik iyidir.
iyi kandiller sana da canım

banu kırmızıgül dedi ki...

çorba nefıs gorunuyor kaseye bayıldım ellerıne saglık..

canım kandilin mübarek olsun sevgıler..

Adsız dedi ki...

Parmaklarımızın arasındaki bereketi duayla yakalamak, sevginin hoşgörünün yolunu duayla aydınlatmak, bağışlanmış olmanın tadına duayla ermek. Bir cennet temennisi. Bir huzur beklentisi. Bir gözyaşı serpintisi. KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.


Çorba süper görünüyor ellerinize sağlık:)

:)den dedi ki...

Kabak mide dostudur. O nedenle kabakla yapılan her bir şeyi afiyetle tüketirim.
Eline sağlık canım. Tarifi aklımın bir kenarına not ettim denemek için.
Sevgiler...

mr.paradise dedi ki...

Yemeğimi yedim ama resimlere bakınca canım yemek yemek istedi...İnsan bakınca acıkıyor :)
Napim şimdi gidim bakim evde yenecek ne var :D

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

SEDACIĞIM ELİNE SAĞLIK CNM.
KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN.
SVGLR nUnU

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
İlkbaharda, gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da size, ailenize ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk ve neşe getirmesi dileğiyle iyi bayramlar diliyorum. Sevgiyle kalın.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Fotoğraf süper, ellerine sağlık Seda'cım.. Bir kere benzer bir tarif denemiştim, dipnotta servis esnasında tulum peyniri tavsiye edilmişti.. Mutlaka dene derim ben de, çok yakışıyor..