Herkes bilir ama birde benden olsun dedim :)
Yapılışı: Yarım kilo barbunyayı akşamdan ısladım. Sabah bir taşım kaynatarak, tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 büyük soğanı ve 3 diş sarımsağı kavurdum. 4 domatesin kabuklarını soydum ve doğrayarak soğanlara ekledim, 5 dakika kadar beraber piştiler. Süzdüğüm barbunyaları ve 1 tatlı kaşığı şeker ile yeterince tuz ekledim. Suyunu çektikçe sıcak su ekleyerek barbunyaları pişirdim. İlk sıcaklığı çıkınca maydonozu ekleyerek, pişirdiğim tencerede kapağını açmadan soğumasını bekledim ve servise hazırdır. Afiyet olsun.
www.sedaningunlugu.com
15 Temmuz 2008 Salı
Zeytinyağlı Barbunya
Etiketler: Ana yemekler, Zeytinyağlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Canım çokta iyi ettin bayılırım barbunyaya ellerin dert görmesin çok lezzetli öptüm canısı
Yazın en sevdiğim zeytinyağlısıdır, akşama ben de pişireceğim :) Yanına da salata ve pilav.. Her gün yesem bıkmam.. Ellerine sağlık Seda'cım..
herkes bilir ama herkesin tarzı farklıdır olsun,
tabağına bayıldım ben,fotoğraf da çok hoş olmuş.onun için de ellerine sağlık
sunum perfect dogrusu:)
sevgiler iyi pazarlar
Yorum Gönder