Demek ki aklımın bir köşesinde sürekli bu lezzet beni çağırıyormuş ki, bir anda akşam için tost yapmaya karar vermişim. Kaçamak günler dediğim günler bu günler :)
Büyük oğlum "yemek de ne var anne" diye sorduğunda, tost olduğunu söyleyince mutluluktan sevinç naraları atmıştı. Ayberk'ime de özel olarak yaptığım tostunu yedi bitirdi, nasıl olmuş oğlum beğendin mi dediğimde, büyüdüğünde iyi bir gurme olmaya aday olan oğlum, "kumpiri andırıyor" cevabını verdi :) ( İçimden geçirmiyor değilim keşke her yemeği böyle iştahla yesen oğlum diye.) Tostumu diğerlerinden ayıran en büyük özellik, ekmeğin üzerine güzelce acuka sürüp onun üzerine malzemelerimi eklemiş olmamdır.
Acuka : Biber salçası, domates salçası,ceviz, zeytinyağı, sarımsak ve çeşitli baharatlarla hazırlanan kahvaltılık bir sos. Marketlerde hazır olarak satılıyor.
Trabzon ekmeği ya da benzeri büyük dilimli ekmeklerden çok lezzetli oluyor. Ekmeğin üzerine her yerine gelecek şekilde acuka sürülür, sırasıyla dilimlenmiş kaşar, salam dilimleri, doğranmış sucuklar dizilerek, yağlanır, pişirilir. Kızaran tostların arası açılarak amerikan salatası ve ketçap gezdirilir. Afiyet olsun.
3 yorum:
num num ,nefis bir tost olmuş adaşım :) eline sağlık
edacım vallahi kalkıp yapasım geldi şimdi
güzel paylaşım için teşekkürler..
Yorum Gönder