Bugün buzluğumdaki kıymayı çözdürdüm. Niyetim sulu köfte yapmaktı ama birden pide yapmak esti geçti. Bende bu düşünceme kayıtsız kalamadım :)
Genellikle bu pideyi, eşim sahura kalktığında güzel bir uyandırma menüsü olarak pişirirdim. Bugün de işten gelince bütün yorgunluğu gitti :) Hamur işine ve et yemeklerine bayılan birine pide yaparsan böyle oluyor. Beğeneceğinizi umuyorum.
Malzemeler:
İç malz.;
250 gr.kıyma
2 domates
Yarım demetten az maydonoz
2 soğan
Tuz, karabiber, nane
1 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Hamuru için;
500 gr. un
1 paket kuru maya
Tuz
Yapılışı:
Hamur ılık su ile yoğrulur. İç malzemesi için, soğan, kabuğu soyulmuş domates, maydonoz robottan geçirilir. Kıymaya dahil edilir. Tuzu, karabiberi, nanesi, salçası, yağı ve suyu da eklenerek yoğrulur. Hamurdan portakal bütüklüğünde parçalar koparılır. Uzunlamasına açılır. 1 kaşıktan biraz fazla iç koyularak yanlardan kapatılır. İki ucundan tutulur ve salıncak gibi 1-2 kez sallanır. Boyları biraz uzadıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir. 190 derecede 20 dakika kadar pişirilir ve çıkarılınca hamurun kenarlarına tereyağ sürülür. Afiyet olsun.
12 yorum:
sedacım ellerıne saglık canım...ben anneme suprız yapmak ıstıyorum..sormak ıstedıgım cuma gunu yapıp pişirmeden dolaba atsam cumartesı saklma kabına koyup anneme gıttıgımde pişirebilirmiyim..birde ılk yapacagım seklını becerebılırmıyım acaba...baska püf noktası var mı acaba canım?
sevgılerımle.....
Salihacım merhabalar.
İç malzemesini hazırlayıp mı dolaba atmak istiyorsun çünkü hamuruyla birlikte yaptığında dolapta bekletebileceğini zannetmiyorum. Şöyle birşey yapabilirsin, ya akşamdan pişirip annenlerde ısıtabilirsin, ya da zaten hazırlaması kolay olduğu için sabah evde iç malzemesini hazırlayıp annenlerde pidesini yapıp pişirebilirsin. Kıyma konusunda ben biraz tedirgin oluyorum. Dolaptan çıktıktan sonra fazla ısınmaması iyi olur. Şekil olarak da yuvarladığın hamuru merdaneyle uzunlamasına 2-3 kez açıyorsun zaten iç malzemesini de döşeyince yanlardan tutarak salladığın zaman uzama gerçekleşiyor. Çok güzel yapacağına eminim.
Başka bir yol da iç malzemesini hazırlayıp fırına vermen ve pişittirmen. Annenlerin orda bildik bir fırına bırakırsın onlar ekmek hamurunu pide şekline getirip pişirirler. Bu şekilde yapanlarda var. Malzemeyi biraz arttırman lazım o zaman. Ben 3 kişi için hazırladım.
Başka bir yol da iç malzemesini hazırlayıp fırına vermen ve pişittirmen. Annenlerin orda bildik bir fırına bırakırsın onlar ekmek hamurunu pide şekline getirip pişirirler. Bu şekilde yapanlarda var. Malzemeyi biraz arttırman lazım o zaman. Ben 3 kişi için hazırladım.
Hım hımmmm,nefis olmuş eline sağlık.nasıl da güzel görünüyor,hamur işine bayılan biri olarak tek kelimeyle mükemmel:-)))
ohhh harika görünüyor ellerine sağlık.nasıl canım çekti anlatamam.
Neslihancım teşekkür ederim :)Hamur işine bayılmayan varmıdır acaba :))
Yasemincim teşekkür ederim :)
elinize sağlık.eşime pideden yapacağım inşallah.teşekkürler
sevgiler
Canım,
ellerine sağlık.Eşini uyandırma formulünü beğendim.Bu ramazan'da bu yolu bir deneyeyim bakalım.Sonuç nasıl olacak.
Sevgiyle kal.
sedacım dedıgın dogru hazırlayıp pişirip annemlerde ısıtabılırım...yada içi hazırlayıp orda yaparım..fıkır alış verısı yapmak cok yararlı oluyor çok teşekkürler canım benim:))
fırını hıc düşünmemiştim oylede yapabılırım bakalım cumaya kavusalım nasıl yapacagım ama muhakkak yapacagım
sevgılerımle..yavrunu op benım ıcın:))
Mmmm, Seda'cım bu pide olsun, gerekirsen ben sahura bile kalkmadan oruç tutarım! Canım, nefis görünüyor, ellerin dert görmesin, hamuru kenarlardan çekip salıncak gibi sallandırma işini pek becerebileceğimi sanmıyorum, ama seni tebrik ediyorum.. Fotoğraf da şahane!
Aslıcım inan yorumunu tebessümle okudum. O senin alçak gönüllülüğün.
Teşekkürler canım.
Sevgiler
Yorum Gönder